Архив на категория: Живот

Богатство от цветове и материи в света на пердета и завеси

Пердета, които съчетават в себе си всички необходими характеристики като качество и здравина трябва да впечатлява и с външния си вид, както и да се вписват в обкръжаващата среда. Добре и правилно подбраните пердета и завеси имат силата да преобразят изцяло визуалния изглед на стаите. Приятно допълват дизайна и освежават обстановката в мястото наречено дом, където ви чака спокойствие, място където да си отпочивате след дългия изморителен ден. Затова оттървете се от ненужно депресиращите стари и скучни завеси и ги заменете с такива от леки материи и живи цветове, за да преобразите дома си и да го видите в една по-различна светлина.

В интернет пространсвото имате огромен избор от материи и цветове, отколкото в отделните магазини. Предимството на онлайн пазаруването е, че така имате достъп до всички предлагани модели. Може да разгледате желаните от вас пердета и завеси и да ги видите в готов вид или платове за тях в съответните нюанси. Всичко това е възможно без да сте си направили труда да обикаляте от магазин на магазин, а само с няколко клика от компютър, вече дори и от мобилния си телефон имате достъп до подобни онлайн магазини и тяхното съдържание. Може да видите готови пердета и завеси в пълния им блясък и естествен вид, така както биха изглеждали окачени реално на вашите прозорци у дома, което ще улесни избора ви, изчиствайки съзнанието ви от съмнителни въпроси.

За внасяне на стил и домашен комфорт съчетанието на пердетата и завесите с останалите елементи от интериора е от изключително значение. Правилната комбинация от цветове и текстури ще допринесе много за стилната визия и постигане на синхрон между декоративните елементи. Богатството в цветовата гама ви позволява да експериментирате с нюансите, тъй като няма строго определена мода, която да следвате в това отношение. Дали по-меки и топли нюанси, или точно обратното. Дали завесите да са пъстри, със забележителни десени, или без тях, зависи изцяло от вашите предпочитания. Въпросът е да има сполучлив баланс с цветовете в помещението, за да е приятно и за окото.

Материята е другата важна особеност, която не трябва да се пренебрегва при избор на пердета и завеси за дома. Колкото по-качествени са те, толкова по-издръжливи са на изхабяване и износване във времето. Колкото по-плътни са те, толкова по-малко пропускат светлина в стаите.

Избраните от вас материи е добре да отговарят на стила на обзавеждането. Тежките материи и богатата драперия подхожда на всекидневната като придават на помещението по-шикозен и луксозен вид. Тъкани като плюш, жакард и кадифе са най-популярните представители на класическия стил със своите разкошни и богати текстури. Те са елегантен завършек за луксозни и официални обстановки.

Съвременният модерен стил изисква меки и ефирни материи и изчистени модели за по-натурален дизайн. Сатенът, органзата, изкуствена и естествена коприна са предпочитани за повече блясък и очарование при проектирането на интериора.

Каквито и да са вашите основни пердета и завеси, прецизно подбрани сред огромния асортимент от цветове и материи, те са декорацията за прозорците, с които се създава визуален интерес към тях.

Как да поддържаме блиндираната входна врата у дома?

Въпросът, който си задаваме, за да предпазим вратите от прекомерно бързото им експлоатиране и износване, последван от други подобни въпроси, възникващи в съзнанието на всеки един добър и отговорен домакин.

Поддържането на блиндирaните входни врати е наложително като се има предвид, че когато излизате някъде или пък се прибирате вкъщи, винаги сте в пряк контакт с тях. Следователно постоянното им замърсяване и натоварване е неизбежно.

Като част от интериорния и екстериорния дизайн те са онези аксесоари, които винаги са на показ и не остават скрити за никого.

Точно тези факти могат да са главните причини, поради които трябва редовно да се поддържа хигиената и изправността на входните врати. Нали не искате да се излагате и да се почувстваме неловко, ако случайно се заключите поради технически пробем и да обяснявате после на шефа каква е причината за закъснението ви за работа? Ако желаете вратата да излъчва първоначалния си блясък и красота, да функционира нормално както се очаква, то вие също трябва да полагате грижи за блиндираната врата, за да осигурява всичко това и да защитава къщата пълноценно.

Как тогава трябва да се грижите за блиндираните си врати, за да удължите живота им от една страна, а друга за да останат впечатляващо красиви и блестящи?

Първото правило, което трябва да се изгради като навик и изпълнява стриктно е редовното почистване на дръжките и самите блиндирани врати. Това е от съществено значение, защото ако не се спазва може да се стигне също и до отрицателно въздействие върху здравето.

Съгласете се, че повечето дами, които са строго хигиенични ще тръгнат да ги бършат с разни химически препарати, за да се уверят, че са достатъчно чисти. Но знайте, че не всички входни врати подлежат на един и същ метод на почистване, тъй като са създадени от различни материали. Изключително здравите стоманени врати могат да имат и дървено или друго подобно покритие, което е чувствително към силните химикали, съдържащи се в почистващите продукти. Използването на специализирани препарати за почистване на дърво при такива врати е подходящо, но в препоръчителни дози.

Повърхността на външните врати е желателно да се почиства добре. Не е необходимо обаче това да се прави задължително със скъпоструващи препарати. Обикновено вратата може да се избърсва само с леко навлажнена чиста кърпа. Нужно е само да се накисне кърпата в топла водичка. Изтисквайки я досатъчно добре, може с нея да се почисти всяка част от вратата, след което да се подсушава.

Скърцането на вратите. След определено време пантите на вратите поради сухота и триене могат да започнат да скърцат. Колко ли може да изтърпи човек неблагоприятния дразнещ звук, издаван от вратите? Ето защо поддържането им по това отношение е немаловажно. Най-ефективният и безпогрешен метод познат на всеки един нас е традиционното смазване на пантите с масло. Извършването на процеса няколкото пъти през годината спомага за преодоляването на изнервящото скърцане, освен това гарантира и дългогодишната употреба на външните врати. Движението на крилото, напред-назад при смазването, улеснява наместването на мазната течност в пантите и по-лекото отваряне и затваряне на входната врата без затруднения.

Монтираните гумирани уплътнители, намиращи се на вътрешната част по цялото протежение на стоманената каса, не са за пренебрегване. Тези гуми намаляват шума, изхабяването на вратата и осигуряват допълнителна изолация. Почистването им също може да се извърши с помощта на влажна кърпа и последващо подсушаване със суха кърпа. Понякога под влиянието на екстремните горещини, когато блиндираната врата остава заключена продължително време, тези уплътнители могат да омекнат и да причинят залепване на крилото за касата. В такъв случай може да се наложи подновяването им.

Един друг проблем, който може да се появи с течение на времето е износване на заключващия механизъм на стоманените входни врати. Замърсяването и ръждата по ключалките могат да предизвикат сериозни проблеми, поради което периодично трябва да се проверява тяхното състояние. Ако е налице ръждясване, навременното смазване ще предпази ключалката и ще избегнете трудното заключване и отключване на вратата.

Постоянната поддръжка на блиндираната входна врата предотвратява потенциалните проблеми още преди да са възникнали. Грижете се за нея за да ви пази и да краси дома дълги години.

Тотомилионерът от Силистра инвестирал печалбата си в къща и цех за дърводелство

Милионерът от Силистра Здравко Траянов инвестирал печалбата си в къща и цех за дърводелство. Той спечели джакпота от 3 042 267 лв. в играта „Тото 2 - 6 от 49" преди година, предаде БТВ.
Само дни след изумителния късмет на българката Гошка в Испания той посочва, че след голямата печалба е "най-важно човек да остане човек с хората.
Милионерът от Силистра Здравко Траянов инвестирал печалбата си в къща и цех за дърводелство. Той спечели джакпота от 3 042 267 лв. в играта „Тото 2 - 6 от 49" преди година, предаде БТВ. Само дни след изумителния късмет на българката Гошка в Испания той посочва, че след голямата печалба е "най-важно човек да остане човек с хората.

Откажете цигарите с дъвки и воля

Борба с пристрастеността
Имайте воля и променете ежедневието
Тютюнопушенето е навик, който трудно може да бъде изкоренен. Ако вече сте достигнали етап, в който искате да спрете цигарите , това не трябва да ви обезкуражава. Без значение от колко време пушите и по колко цигари на ден - със сигурност сте развили някаква форма на пристрастеност към
Борба с пристрастеността Имайте воля и променете ежедневието Тютюнопушенето е навик, който трудно може да бъде изкоренен. Ако вече сте достигнали етап, в който искате да спрете цигарите , това не трябва да ви обезкуражава. Без значение от колко време пушите и по колко цигари на ден - със сигурност сте развили някаква форма на пристрастеност към

Жабуренето с олио пречиства токсини

Мазнините могат да бъдат здравословни
Аюрведа в действие
Жабуренето с олио е лечебна практика, която произлиза от алтернативната за западния свят медицина аюрведа. При тази процедура около 1 с.л. студенопресовано олио се слага в устата, премята се известно време, подобно на вода за уста, след което се изплюва.
Мазнините могат да бъдат здравословни Аюрведа в действие Жабуренето с олио е лечебна практика, която произлиза от алтернативната за западния свят медицина аюрведа. При тази процедура около 1 с.л. студенопресовано олио се слага в устата, премята се известно време, подобно на вода за уста, след което се изплюва.

Ходенето на море лекува

Препоръка от край време
Спасява нервите от стреса
Таласотерапията е идеалният начин да съчетаете полезното с приятното. Терминът идва от гръцката дума thalasso и буквално означава „море“. Или иначе казано, любимото плацикане в морето е не само релаксиращо, но и много здравословно. Лечебната сила на таласотерапията е във водата, солите,
Препоръка от край време Спасява нервите от стреса Таласотерапията е идеалният начин да съчетаете полезното с приятното. Терминът идва от гръцката дума thalasso и буквално означава „море“. Или иначе казано, любимото плацикане в морето е не само релаксиращо, но и много здравословно. Лечебната сила на таласотерапията е във водата, солите,

Нудисти вдигат купон на Златните

За партито пристигат хора от цял свят 
Избират Мис и Мистър Нуди
Три дни и три нощи голите слушат техно и рок музика и пият бира на корем на единствения плаж, където се чувстват у дома си

Единственият нудистки бар и плаж по Черноморието се стягат за празничното парти, което е всеки първи уикенд на август и се пада тази неделя на 6-и.
За партито пристигат хора от цял свят  Избират Мис и Мистър Нуди Три дни и три нощи голите слушат техно и рок музика и пият бира на корем на единствения плаж, където се чувстват у дома си Единственият нудистки бар и плаж по Черноморието се стягат за празничното парти, което е всеки първи уикенд на август и се пада тази неделя на 6-и.

Българка в Испания спечели 68 млн. евро от лотарията

61-годишна българка в Испания спечели 68 милиона евро от лотарията. Щастливците живеят и работят в Испания от 16 години.
Фишът е бил пуснат от жената, която е посочена като Г. Илиева от испанския вестник А Бе Се, информира БТВ.
Тъй като не говори добре езика, тя минала отново край пункта, за да провери числата си.
61-годишна българка в Испания спечели 68 милиона евро от лотарията. Щастливците живеят и работят в Испания от 16 години. Фишът е бил пуснат от жената, която е посочена като Г. Илиева от испанския вестник А Бе Се, информира БТВ. Тъй като не говори добре езика, тя минала отново край пункта, за да провери числата си.

Забравете за млякото преди фитнес

Здрав дух - здраво тяло
Ако тялото ви е дехидратирано, няма да имате достатъчно сила, баланс и издръжливост за ползотворна тренировка. Това обаче не означава, че всяка напитка е подходяща. Ето какво да не пиете преди фитнес.
Хидратиране преди тренировка
Млечните шейкове са за след тренировка, защото протеините,
Здрав дух - здраво тяло Ако тялото ви е дехидратирано, няма да имате достатъчно сила, баланс и издръжливост за ползотворна тренировка. Това обаче не означава, че всяка напитка е подходяща. Ето какво да не пиете преди фитнес. Хидратиране преди тренировка Млечните шейкове са за след тренировка, защото протеините,

Признаците, че сте пристрастени към солта

Знаците на тялото
Често наричат солта „бялата смърт“, но без нея е безвкусно. Има няколко признака, които свидетелстват, че консумирате твърде много, защото я обичате.
Наричат я „бялата смърт“
Първият е фактът, че не можете да се концентрирате. Ако сутрин се будите с много подпухнало лице, а вечер глезените ви са подути, това също е сигурен знак,
Знаците на тялото Често наричат солта „бялата смърт“, но без нея е безвкусно. Има няколко признака, които свидетелстват, че консумирате твърде много, защото я обичате. Наричат я „бялата смърт“ Първият е фактът, че не можете да се концентрирате. Ако сутрин се будите с много подпухнало лице, а вечер глезените ви са подути, това също е сигурен знак,

За бели зъби дъвчете листа от босилек

Натурални лекове, но под контрол
Най-красивото бижу е усмивката. Има няколко природни начина, които помагат за избелване на зъбите.
Ягодите са пълни не само с витамини и фибри, но в тях има и киселини, които избелват усмивката. Содата за хляб е класиката в това отношения, паста от 1:1 вода със сода и леко втриване в зъбите върши чудеса.
Натурални лекове, но под контрол Най-красивото бижу е усмивката. Има няколко природни начина, които помагат за избелване на зъбите. Ягодите са пълни не само с витамини и фибри, но в тях има и киселини, които избелват усмивката. Содата за хляб е класиката в това отношения, паста от 1:1 вода със сода и леко втриване в зъбите върши чудеса.

Българин давал незаконни жилища на мигранти в Англия

Българин, печелил два пъти лотарията "Евромилиони", отдавал незаконни жилища на мигранти под наем в Лондон, съобщи британският в. Sun.
Георги Трайков спечелил от лотарията 1 милион паунда през 2011 г. и 116 хиляди паунда през 2014 г. Той давал незаконна постройка на мигранти срещу 600 паунда на месец.
Българин, печелил два пъти лотарията "Евромилиони", отдавал незаконни жилища на мигранти под наем в Лондон, съобщи британският в. Sun. Георги Трайков спечелил от лотарията 1 милион паунда през 2011 г. и 116 хиляди паунда през 2014 г. Той давал незаконна постройка на мигранти срещу 600 паунда на месец.

Храна от кофата – новата мания у нас

Бунт срещу системата
Успели българи намират всичко, което искат в боклука, и го слагат на масата си

Българи на бунт срещу системата. Десетки млади хора у нас отказват да бъдат част от капиталистическата мелачка, заради която над 40% от годната за ядене храна се изхвърля. Затова избират да набавят своята от кофите.
Бунт срещу системата Успели българи намират всичко, което искат в боклука, и го слагат на масата си Българи на бунт срещу системата. Десетки млади хора у нас отказват да бъдат част от капиталистическата мелачка, заради която над 40% от годната за ядене храна се изхвърля. Затова избират да набавят своята от кофите.

Яжте враговете на токсините

Задължителни храни в менюто
 Орехите детоксикират
Има много естествени начини, с които можем да прочистим тялото си от токсини и микроби. Ако някои определени храни присъстват във вашето ежедневно меню, ще бъдете здрави и бодри, съветва „Зодиак“.
Краставицата и броколите премахват токсините и алкализират тялото.
Задължителни храни в менюто  Орехите детоксикират Има много естествени начини, с които можем да прочистим тялото си от токсини и микроби. Ако някои определени храни присъстват във вашето ежедневно меню, ще бъдете здрави и бодри, съветва „Зодиак“. Краставицата и броколите премахват токсините и алкализират тялото.

Маг Ивайло пред „Зодиак“: И добрата магия прави лошо

Поръсете дома с розова и светена вода, сложете в ъглите захар
Понятие като бяла магия няма. Всичко, което руши предначертаното, е зло, казва маг Ивайло. “Зодиак“ го потърси след поредния случай на ясновидци, които ще бъдат изправени пред българския съд за измами с черна магия.
Според гадателя не съществува заклинание,
Поръсете дома с розова и светена вода, сложете в ъглите захар Понятие като бяла магия няма. Всичко, което руши предначертаното, е зло, казва маг Ивайло. “Зодиак“ го потърси след поредния случай на ясновидци, които ще бъдат изправени пред българския съд за измами с черна магия. Според гадателя не съществува заклинание,

„Хиената“ от Малави арестуван за секс с деца

Ерик Анива, един от мъжете, на които се плаща, за да "очистят" момичета и жени в Малави, беше арестуван по заповед на президента, съобщи Би Би Си.
Анива е една от видните "хиени" в селото. "Хиена" е традиционната титла, която се дава на мъж, който прави секс с момичетата при навлизане в пубертета.
Миналата седмица той заяви пред Би Би Си,
Ерик Анива, един от мъжете, на които се плаща, за да "очистят" момичета и жени в Малави, беше арестуван по заповед на президента, съобщи Би Би Си. Анива е една от видните "хиени" в селото. "Хиена" е традиционната титла, която се дава на мъж, който прави секс с момичетата при навлизане в пубертета. Миналата седмица той заяви пред Би Би Си,

Покемон по руски: Москва пуска игра за „хващане“ на исторически личности

Жителите и гостите на Москва скоро ще могат да "хващат" исторически личности, свързани с Русия, и да си правят селфи с тях, обявиха властите в руската столица, цитирани от БНР.
Те посочват, че за целта се осъвременява вече съществуващо приложение, което ще работи подобно на "Покемон Гоу". Играта, която стана глобален феномен,
Жителите и гостите на Москва скоро ще могат да "хващат" исторически личности, свързани с Русия, и да си правят селфи с тях, обявиха властите в руската столица, цитирани от БНР. Те посочват, че за целта се осъвременява вече съществуващо приложение, което ще работи подобно на "Покемон Гоу". Играта, която стана глобален феномен,

Покемон по руски: Москва пуска игра за „хващане“ на исторически личности

Жителите и гостите на Москва скоро ще могат да "хващат" исторически личности, свързани с Русия, и да си правят селфи с тях, обявиха властите в руската столица, цитирани от БНР.
Те посочват, че за целта се осъвременява вече съществуващо приложение, което ще работи подобно на "Покемон Гоу". Играта, която стана глобален феномен,
Жителите и гостите на Москва скоро ще могат да "хващат" исторически личности, свързани с Русия, и да си правят селфи с тях, обявиха властите в руската столица, цитирани от БНР. Те посочват, че за целта се осъвременява вече съществуващо приложение, което ще работи подобно на "Покемон Гоу". Играта, която стана глобален феномен,

Ловци на покемони навъртат по 100 км

Повече от 100 км са навъртели най-запалените ловци на покемони в България. Причината е приложението за телефони Pokemon Go. То е пощурило стотици нашенци, които въпреки опасностите и инцидентите не жалят сили и средства, само и само да уловят малките същества. Това разказа за „Зодиак“ геймърът Деян Иванов,
Повече от 100 км са навъртели най-запалените ловци на покемони в България. Причината е приложението за телефони Pokemon Go. То е пощурило стотици нашенци, които въпреки опасностите и инцидентите не жалят сили и средства, само и само да уловят малките същества. Това разказа за „Зодиак“ геймърът Деян Иванов,

Индийски приказки от „Махабхарата“ оживяха в Родопите

Индийският приказен свят е тема на тазгодишното 14-о издание на Лятната театрална академия за деца в риск, с. Широка лъка
Докато светът се тресе от терористични атаки и опити за военни преврати, в сърцето на Родопите група млади професионалисти в областта на театъра, музиката, танца и други изкуства с много търпение и любов въвеждат децата без
Индийският приказен свят е тема на тазгодишното 14-о издание на Лятната театрална академия за деца в риск, с. Широка лъка Докато светът се тресе от терористични атаки и опити за военни преврати, в сърцето на Родопите група млади професионалисти в областта на театъра, музиката, танца и други изкуства с много търпение и любов въвеждат децата без