В ЕФИР! Главчев разби вицовете на Корнелия Нинова! После я шамароса с приказката за лъжливото овчарче

В ЕФИР! Главчев разби вицовете на Корнелия Нинова! После я шамароса с приказката за лъжливото овчарче

Димитър Главчев от ГЕРБ обяви пред БНТ, че ГЕРБ, за разлика от БСП, които искат да правят промяната както те си я представят, слуша гражданите и чува това, което хората им казаха на изборите и на референдума.

"Странно изказване направи г-жа Корнелия Нинова. Да не се гледат резултатите, а да се гледат програмите на една партия. Това е абсурдно, звучи направо като виц. Може ли да отидеш при избирателите и да им кажеш: Не гледайте какво сме свършили, а какво ви обещаваме!", възмути се Главчев пред камерата.

Той допълни,че никой не може да отрече умението на БСП да измислят лъжи. "Аз обаче не искам да повтарям премиера Борисов с "Крадеца вика дръжте крадеца". Аз само ще им напомня анекдота за лъжливото овчарче. На партията и на г-жа Нинова. Там, нали знаете, като говориш лъжи дълго време, като кажеш една истина никой няма да ти повярва", удари шамар на левицата Главчев.

Той призна, че от ГЕРБ не са очаквали този отговор от избирателите на изборите, защото са дали всичко от себе си. И резултатите са видими.

Главчев коментира и скандала с речта на новия президент Радев: "Да ви кажа него го слушаха. Това 20-30 минути да има тишина в пленарната зала си е събитие. Е, имаше едно подвикване при репликата му, но то беше по-скоро инцидентно. Но Радев не е влизал в парламента и е нормално на трибуната, като застане човек, да се притеснява", обясни зам.-председателят на родния парламент.