И ТОВА ДОЖИВЯХМЕ! Мъж продава живак срещу 5 лева в Интернет

И ТОВА ДОЖИВЯХМЕ! Мъж продава живак срещу 5 лева в Интернет

Обява за продажба на ампула с живак в интернет сайт издаде продавач и купувач от град Смядово, Шуменско, разказват от "Топновини".

В края на миналата седмица по сигнал били проведени бързи полицейски действия и се стигнало до повдигане на обвинения на двама мъже. Р.Р./30г./, който продал токсичното вещество, разказал, че в стар уред попаднал на ампула с около 20 грама живак и решил да спечели. Обявил я за 5 лева и веднага се появил клиент Н.С./64г./ от същия град.

Сделката уж станала за символичната сума. Токсичният живак е открит при купувача. Силно отровното вещество е иззето и е пренесено от екип на Регионалната дирекция по пожарна и аварийна безопасност от Смядово до Шумен.

Новият притежател обяснил, че купил живака с цел да събира злато от пясък.

Притежанието на живак е наказуемо по НК и по случая е започнато досъдебно производство. На Н.С. е повдигнато обвинение за държане, а на Р.Р. за държане и предаване на отровно вещество, съобщават от полицията.

КЪРВАВАТА ДРАМА В БЕЛОГРАДЧИК! 30-годишният пастрок Николай ритал и удрял с метална тръба 3-годишната Ася! Момиченцето било болно, не можело да ходи и да говори

КЪРВАВАТА ДРАМА В БЕЛОГРАДЧИК! 30-годишният пастрок Николай ритал и удрял с метална тръба 3-годишната Ася! Момиченцето било болно, не можело да ходи и да говори

30-годишният Николай Шанков, който излязъл преди месец от затвора, е убил по особено жесток начин 3-годишното момиченце на жената, с която живеел на съпружески начала.
Трагедията се е разиграла в неделя в дома на малката Ася във видинското село Слана бара. Местните разказват, че малкото момиченце имало здравословни проблеми. То не можело да ходи и да говори, съобщи "Булнюз".

Николай удрял и ритал безпомощното дете, а накрая блъскал малкото му телце с метална тръба.

Николай живеел на съпружески начала с майката на Ася -26 годишната Димитрина. Младата жена има три деца – 8 годишната Стефани, Ангел на 5 години и най-малка била Ася. Престъпникът се нанасъл в дома им, след като бил пуснат от затвора. Двамата роми работели като кравари при местния фермер Валентин Иванчов. Мъжът ги бил подслонил в стая в пристройка в стопанския двор.

В неделния ден около обяд Николай се разтичал и извикал хора от фермата да извикат бърза помощ ,че на детето му е лошо. Казал че паднало от леглото. Жената на собственика на фермата позвънила на бърза помощ и линейката пристигнала след около 10-тина минути. От стаята на ръце Николай изнесъл момиченцето и го дал в ръцете на лекарите, разказаха очевидци. Докато лекарите се опитвали вътре в линейката да спасят детето, пастрокът изчезнал.

Хората повикали и полиция. Униформените спипали Николай, докато се опитвал да напусне селото – преоблечен и с чанта в ръка. Когато бил арестуван той направил пълни самопризнания.

Аутопсията доказва, че Ася е пребита жестоко. Смъртта й е настъпила в резултат на множество кръвоизливи в мозъка, корема и гръдния кош.

Не е ясно какво е предизвикало гнева на пастрока, за да пребие до смърт годишното момиченце.

Николай ще остане в ареста за 72 часа с прокурорско разпореждане, а след това държавното обвинение ще поиска постоянна мярка „задържане под стража”.