Обрат! Драго Стойнев обяви, че БСП никога не са мислели да управляват с Патриотите (ОБНОВЕНА)

Обрат! Драго Стойнев обяви, че БСП никога не са мислели да управляват с Патриотите (ОБНОВЕНА)

Социалистът Драгомир Стойнев обяви,че БСП никога не са мислели да управляват заедно с Патриотите, ако е им е бил връчен мандат за правителство.

"Чакайте сега, ние никога не сме казвали такова нещо, че ще управляваме заедно. Просто програмите ни бяха сходни. И това е. Не сме пили кафе с тях, както някои други хора. Не сме се канили да управляваме с Обединените патриоти. Просто казахме, че програмите ни са близки, но никога не сме водили разговори с тях. Когато се гласуваше правителството на Пламен Орешарски, ГЕРБ вдигнаха вой до небето, че "Атака" подкрепя правителството. Сега "Атака" не само подкрепя кабинета "Борисов 3", но е част от него. ГЕРБ нямат управленска програма. Те само се опитват да крепят коалицията. Виждате какви скандали стават в кабинета с нацистките поздрави. Бойко Борисов трябва да даде отговори на тези въпроси. Ние сме опозиция и защитаваме интересите на нашите избиратели", каза членът на Изпълнителното бюро на Столетницата пред БНТ.

След това Стойнев обясни какви са законопроектите, които БСП вече е внесла в парламента.
Става дума за законопроект за храните, законопроект за квоти за български плодове и храни в големите вериги супермаркети, законопроект за преизчисляване пенсиите на хората, пенсионирали се преди 2000 година.