„Консорциум Летище Пловдив“ няма да обжалва спряната процедура за концесия

"Консорциум Летище Пловдив" няма да обжалва спряната процедура за концесия

"Консорциум Летище Пловдив", в което влизат компаниите ПИМК и Тракия икономическа зона, няма да обжалва прекратяването на процедурата за концесията на аеропорта, съобщиха от там в мейл до медиите. 

Мотивите на пловдивските дружества са, че ако обжалват процедурата, то може да блокират за поне две години новия конкурс, който бе анонсиран от Министерството на транспорта.

„Нашата концепция още от самото начало бе регионът да се развива чрез изграждането на модерно и работещо летище. Нещата по една или друга причина много се забавиха - с процедурата, след това с отказалия се кандидат и другите решения след това. Ние не искаме да сочим някого с пръст, или да показваме кой колко е голям. Ако влезем в дългата процедура по обжалване, то това ще блокира новия конкурс ,а и ще противоречи, на всичко това, което искахме – регионът да се развива с работещо летище”, обясни Васил Лясков от "Консорциум Летище Пловдив".

Той се надява от Министерството да стартират час по-скоро нова процедура и да бъде избран концесионер, който да положи нужните грижи за стратегическия обект.

Ръстът на минималните осигурителни доходи – само за минималната заплата

Ръстът на минималните осигурителни доходи за догодина ще се ограничи до увеличението на минималната работна заплата, която е планирана да бъде 560 лева. Това обяви социалният министър Бисер Петков. "Не е предвидено административно увеличаване на минималните осигурителни доходи. То е отразено в Приложение-1 към Бюджета само в съответствие с прогнозирания размер на минималната работна заплата, която е минималният осигурителен доход за много икономически дейности и групи професии. 63% ще бъ

text

Надзорният съвет на НОИ утвърди проекта на бюджет на ДОО за 2019 г. – Управление и бизнес

Положителната новина е, че за следващата година с проектобюджета за 2019 година се предвижда един сериозен ръст на всички пенсии с 5,7 на сто, което ще бъде от 1 юли,...

източник : Банкеръ