ГЕРБ изпревариха ветото на Радев – внесоха в Народното събрание нови промени в Изборния кодекс за възстановяване преференцията

ГЕРБ изпревариха ветото на Радев - внесоха в Народното събрание нови промени в Изборния кодекс за възстановяване преференцията

Парламентарната група на ГЕРБ внесе в деловодството на Народното събрание нов Закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс, с който се възстановява преференцията. Това съобщи народният прдставител от ГЕРБ и председател на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов.

Освен това Кирилов насрочва заседание на правната комисия на парламента за сряда, на което ще бъдат разгледани ЗИД на Изборния кодекс и процедурни правила за избор на нов състав на Централната избирателна комисия. 

Така управляващата партия изпълни закана си да върне преференциите, независимо дали президентът Румен Радев ще наложи вето или не. Решението бе взето след обсъждане в изпълнителната комисия на ГЕРБ, начело с премиера Бойко Борисов, както ПИК TV показа по-рано днес в централата на партията (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА).