Българите подкрепят всякакви форми на „отваряне“ на изборния процес към гражданите – Общество и политика

Решението на Борисов за частично преосмисляне на промените в Изборния кодекс среща висока подкрепа – 74% са "за" това решение, а 17% са "против".

източник : Банкеръ

Патриотът Контрера отговори на Марешки след атаката му срещу Каракачанов: Д-р Дулитъл, погрижете се за екземпляра Веселин – „Г-н Мъ“

Патриотът Контрера отговори на Марешки след атаката му срещу Каракачанов: Д-р Дулитъл, погрижете се за екземпляра Веселин – „Г-н Мъ“

Д-р Дулитъл, погрижете се за екземпляра Веселин – „Г-н Мъ“, моля Ви! След ремонта на столичния зоопарк има много добри условия и си мисля, че може и той да се почувства комфортно сред свои.

Това призова столичният общински съветник от ВМРО и активист на партията в своята фейсбук страница, след като Веселин Марешки разпространи отворено писмо до премиера Бойко Борисов с призив да „озапти Каракачанов“ по циганската тема.

В това писмо Марешки пише, че Концепцията за справяне с циганския проблем давала права на този етнос и била направена, за да спечели партията цигански гласове на изборите. Тези и други неверни твърдения провокираха общинския съветник и председател на „Патриоти за София“ в СОС Карлос Контрера да реагира във фейсбук.

Ето и пълния текст на публикацията:

С днешното отворено писмо до премиера г-н Марешки за пореден път показа и доказа, че менталните липси не се компенсират със заемане на постове в Парламента. Функционалната неграмотност очевидно е факт не само сред учениците, но и сред определени лидери на партии и техните депутати. Да заявиш, че Концепцията за справяне с маргинализирания цигански етнос дава права на циганите е равнозначно на това да твърдиш, че имаш верига аптеки и си пиеш редовно хапчетата. Първото показва липса на когнитивен опит, култура и реалната невъзможност да четеш правилно написаното в един не чак толкова дълъг документ, а второто – чисто и просто, че здравната система в България има нужда от повече пари за психично здраве, което съм заявявал публично.

Да твърдиш, че ВМРО иска да привлече цигански гласове, докато ти влизаш в коалиция с най-близката до сърцето на Еродан протурска партия в България – НПСД, и чрез техен приближен турчеещ се циганин вдигаш бунт срещу собствената си държава в „Столипиново“, а след това слагаш гръмкото име на коалицията „българските родолюбци“, е меко казано циклофренично.

Даже е доста плашещо, защото г-н Марешки, освен че създава фалшиви новини и базира политическите си позиции въз основа на фалшиви новини, които явно следи по абонамент, показва и опасните тенденции политиците да флиртуват с циганския етнос – дали било то с евтини лекарства, или отстоявайки правата им с жалки изказвания, които ме навеждат само на една мисъл – има етапи от еволюцията, които очевидно са подминали определени индивиди. Дарвин щеше да прояви интерес към подобни есземпляри със сигурност.

Бих препоръчал на г-н Марешки да се консултира с един лекар – д-р Росен Кръстев. Той е нещо като джипи на маймуните в столичния зоопарк. Може да се погрижи и за него. След ремонта и реконструкцията в Зоопарка условията там не са никак лоши.

(Поради изразените вече съмнения, мога да предложа и опростен превод от специалисти на горенаписаното, за да го разбере Веселин - „Г-н Мъ“.)

Министерството на икономиката и ИАНМСП ще подкрепят стартиращите предприятия

Подкрепяме идеята за институционална подкрепа на стартиращите предприятия за развитието на техния иновативен и експортен потенциал и сме готови да...

източник : econ.bg - Новини

Цветанов и турският посланик обсъдиха миграционния поток – Общество и политика

Посланик Учусой подчерта, че Турция цени високо стабилността в България и доброто партньорство със страната ни и ще работи за неговото бъдещо запазване и разрастване.

източник : Банкеръ