ПЪРВО В ПИК: Президентът Румен Радев в София на 3-ти март – участва в издигането на знамето сутринта, чете реч вечерта

ПЪРВО В ПИК: Президентът Румен Радев в София на 3-ти март - участва в издигането на знамето сутринта, чете реч вечерта

Президентът Румен Радев ще участва в тържествата по случай националния празник в София. От 11 часа държавният глава ще присъства на тържествената церемония по издигането на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин в столицата, по случай 141 години от Освобождението на България.

От 18.30 часа на пл. „Народно събрание“ в София ще се състои тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще произнесе слово.   

От 19.30 часа в зала „Концертна“ на Централния военен клуб ще се състои традиционният прием за Трети март, даван от държавния глава.

На Шипка пък ще бъде предстевателят на парламента Цвета Караянчева. Честването там ще започне в 11.00 часа със заупокойна панихида, която ще бъде отслужена от Великотърновския митрополит Григорий. Председателят на Народното събрание ще произнесе слово по повод Националния празник, ще приеме строя на почетния караул и ще поднесе цветя на паметника на историческия връх.

Недостигът на квалифицирана работна ръка е най-сериозният проблем за бизнеса

Това стана ясно днес след проведеното Общо събрание на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), на което бяха обсъдени и приети целите в...

източник : econ.bg - Новини

Земеделците заедно отбелязаха 140 години от рождението на Стамболийски – Общество и политика

Събитието уважи председателят на парламента Цвета Караянчева. Тя поздрави представителите на земеделските организации и изтъкна “примера на  Стамболийски, който като...

източник : Банкеръ