БЗНС ще подкрепи Николай Ненчев като независим кандидат за евродепутат

БЗНС ще подкрепи Николай Ненчев като независим кандидат за евродепутат

БЗНС проведе разширено заседание на Управителния съвет, на което се взе окончателно решение за формата и начина за участие на БЗНС в предстоящите избори за Европейски парламент на 26 май 2019 г., съобщиха от пресцентъра на БЗНС.

Управителният съвет на БЗНС единодушно е решил да подкрепи предложението на Инициативния комитет за издигане кандидатурата на Николай Ненчев като независим кандидат и е призовал широката българска общественост, симпатизантите и членовете на БЗНС да подкрепят независимата кандидатура.

В залата са присъствали над 300 граждани и общественици от цялата страна и общинските и областните председатели на БЗНС.

Обръщение към всички тях е отправил д-р Боризанова, председател на Инициативния комитет: "Всеки ден гледам в очите и живота, и смъртта. Но днес съм тук заради живота и бъдещето на България... Като инициатор на този комитет, аз съм тук, за да дам смисъл на една обща кауза, която ни обединява".

Николай Ненчев се е обърнал към всички свои съмишленици и приятели и им благодари с думите: "Живеем в сложно време и следващият Европейски парламент ще бъде вододел за европейското единство, за крехките ценности, които всеки ден се заглушават от глашатаи, които искат да разединят народите ни, да ни върнат във времената на омраза и на икономически протекционизъм, да ни направят зависими от страни, които години наред са потъпквали българската свобода и европейско развитие... Аз ще се боря за утвърждаване на европейската идентичност, за налагане на норми, които да ни развиват като народ, да вървим напред с най-технологично развитите страни".