Уволниха от Нова тв Виктория Бехар заради въпроси за Пеевски – Общество и политика

Според неофициална информация освобождаването ѝ е станало факт в сряда – седмица след встъпването в длъжност на Миляна Велева като шеф на новините в медията.

източник : Банкеръ

Мария Габриел: Сега е моментът Европа да инвестира в дигиталното образование – Общество и политика

Еврокомисарят се надява с новата програма "Дигитална Европа" и с отпуснатите за нея 9 милиарда евро да се навакса изоставането и Стария континент да се изравни с...

източник : Банкеръ

БЕЗПЛАТНО: Над 8000 с нова квалификация по заявка на работодатели

БЕЗПЛАТНО: Над 8000 с нова квалификация по заявка на работодатели

Над 8000 лица ще бъдат обучени със средства на държавния бюджет през 2019 г. в нови професионални компетентности по заявка на работодателя. Това заяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков при откриване на кръгла маса за дуалното и професионалното образование „Знам, мога, богат съм и щастлив“ в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

Министерството на труда и социалната политика се стреми да отговори на прогнозите за  търсене и предлагане на кадри на пазара на труда и да улесни избора за професионална реализация. Изискванията към уменията на работната сила непрекъснато нарастват и затова е нужно образованието и обучението да не приключват с напускането на университета, а да продължават през целия живот, посочи министър Петков.

 За целта министерството разработва уеб базирана информационна система, чрез която всеки ще може да направи справка по предварително зададени критерии каква е реализацията и средната работна заплата за съответна икономическа дейност, група професии, степен на  образование. Прогнозите на МТСП за пазара на труда до 2032 г. показват, че се очаква да има недостиг на кадри със средно професионално образование.