ДРАМА В ПИК И „РЕТРО“: Трагедия сполетяла семейството на Даниела Дариткова

ДРАМА В ПИК И "РЕТРО": Трагедия сполетяла семейството на Даниела Дариткова

Нелепа трагедия бележи семейството на д-р Даниела Дариткова. Заместничката на Цветан Цветанов, която пое поста председател на ПГ на ГЕРБ, след като Цветанов подаде оставка, пази тъжни спомени за обичаните си баба и дядо.

Именно заради тях още от ученичка тя искала да стане лекар, тъй като те били изключително начетени хора, които я стимулирали да се образова и да си поставя високи цели. Дядо ѝ Кирил и баба ѝ Йордана, на която всъщност е кръстена, били известни самодейци и активни читалищни дейци в емблематичния смолянски квартал „Устово“, откъдето е целият род на Дариткова.

Двамата обаче загиват по жесток начин, а споменът за кончината оставя завинаги отпечатък в съзнанията на всички техни близки. Бабата и дядото на една от първите дами на ГЕРБ загиват в неочакван инцидент, отровени от избухнал газов бойлер. Съдбата си прави още по-лоша шега, защото в същия ден, в който те умират мъчително, Даниела била на изпит по съдебна медицина. Във въпросите, които ѝ се паднали, имало и такъв за обгазяване с въглероден окис.

В лекарската си практика самата Дариткова има шокиращи случки. Налагало ѝ се да преглежда и спасява деца на всякакви места, включително и на паркинга на Народното събрание. Започвайки на щат като педиатър, била разпределена да отговаря за няколко ромски квартала. И досега си спомняла един от случаите, при който в Спешна помощ докарали ромче, ухапано от куче. От стрес детето не помнело нито името на майка си, нито как се казва самото то.

Спомнило си обаче кой му е личен лекар, а именно - д-р Дариткова. Благодарните пациенти още ѝ пишели писма и ѝ носели армагани. Сред най-интересните подаръци, които е получавала от хора, чиито животи са били в ръцете ѝ, са жив заек, щайги с картофи, фасул и домашно мляко. На празници като Байрам пациентите ѝ, изповядващи исляма, никога не я забравяли, защото тогава традицията повелява от курбана задължително да се занесе първо на доктора.

43 закона приети от Народното събрание от началото на 2019 г.

43 закона приети от Народното събрание от началото на 2019 г.

3 закона, 60 решения и едно обръщение към българския народ е приело Народното събрание от началото на 2019 г, съобщиха от парламента.

От 11 януари до 25 април 2019 г. в НС са внесени общо 60 законопроекта, като 31 от тях са на народни представители, както и 58 проекта за решения. Обръщението към народа пък бе прието на тържествена сесия във Велико Търново повод 140-ата годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция. Сред приетите закони са тези за социалните услуги, за преброяването, за защита на търговската тайна, както и поправките в НК, КСО, Избирателния кодекс и други. От началото на годината парламентът е имал 45 редовни и едно извънредно заседание. 
 

Съвети при покупката на мъжки парфюм

Парфюмът е една невидима част от вашия персонален стил и има силен ефект върху хората около вас и това как ви запомнят. Един добър парфюм има много ефекти, включително това, че Ви прави по-атрактивни и Ви помага да сте по-уверени. Въпреки това, има много хора, особено мъже, които не носят парфюм, което е странно. На пазара има стотици висококачествени маркови мъжки парфюми, които предоставят огромен избор и Ви дават възможността да изберете този, който ви харесва най-много и отива на Вашия стил

text

Каква платформа да изберем при създаването на oнлайн магазин

Стартирането на онлайн магазин е важна част от успеха на всяка една фирма, която продава продукти. Но самата изработка на онлайн магазин не е лесно начинание. Все пак става въпрос за стотици различни фирми, всяка една от които има различен приоритет, различен бюджет, така че е почти невъзможно да съществува единно решение за този въпрос. Нека си представим следните потребители: -Фирмата разполага с офлайн магазин и иска да се разрастне и да премине онлайн; -Производител на нов продукт, който

text