Джерард Дебрю получава Нобел за прилагането на нови аналитични методи в икономическите теории – Пари и пазари

Наградата е учредена през 1968 г. от Шведската банка, най-старата централна банка в света, в деня на нейната 300-годишнина.

източник : Банкеръ

АКЦИЯ: Варненски полицаи разбиха професионална оранжерия за наркотици – окосиха 15 кила марихуана (СНИМКИ)

АКЦИЯ: Варненски полицаи разбиха професионална оранжерия за наркотици - окосиха 15 кила марихуана (СНИМКИ)

Варненски полицаи спипаха професионална нарко оранжерия в частен дом, съобщиха от МВР. Той е стопанисван от Н.К. (21 г.) и при акцията на ОД на МВР е разбита оранжерията, оборудвана за отглеждане на растения от рода на конопа.

Иззети са 48 растения в различен стадий на развитие, апаратура за отглеждане и суха тревиста маса, установена като марихуана. Теглото на свежите растения е 15 110 гр., а сухата маса е 3015 гр.
Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура в града. По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, същият не е известне на органите на реда. На Н.К. е повдигнато обвинение и, с постановление на наблюдаващ прокурор, мъжът е задържан за срок до 72 часа.

Посолството ни в Лондон притеснено от неинформираността на сънародниците ни за Брексит – Свят

Близо 60 процента от българите на Острова или не знаят какво да правят, или не осъзнават сериозността на проблемите, които могат да последват, съобщи посланик Марин...

източник : Банкеръ

Министър Вълчев готов да утвърди три от петте учебника по история за 10 клас – Общество и политика

Според него не е необходима цялостна промяна в процедурата за изготвяне на учебниците, но оценителните комисии могат да се разширят.

източник : Банкеръ

България и Китай издигнаха отношенията си на ниво стратегическо партньорство – Общество и политика

Двамата президенти Румен Радев и Си Цзинпин смятат, че трябва да се укрепи практическото сътрудничество в сферите на търговията, инвестициите, инфраструктурата,...

източник : Банкеръ