Турски полицаи заловиха нелегално оръжие за България

Турски полицаи заловиха нелегално оръжие за България

Пратка с нелегално превозвано оръжие, която е била предназначена за България, е била задържана в Истанбул. При спецакцията са задържани петима души, съобщава БНР.

На пристанище „Амбарлъ" турската полиция е открила контейнер за автомобилни части, който е бил пълен с оръжие. В него е имало един сглобен пистолет, части за дългоцевна пушка и за 28 пистолета, 1200 патрона за пистолети и 30 броя патрони за пушка.

Турските сили за борба с организираната престъпност са действали по сигнал от 11 юли и са претърсили идващия от Съединените щати и плаващ под сингапурски флаг кораб. 

Според информация на някои турски медии първоначално на пристанището е бил арестуван един български гражданин, който се е опитал да получи информация за провеждащата се операция. Местни медии съобщават, че името на задържания български гражданин е М. М. Владимиров. По-късно са били задържани още четирима заподозрени за участие в контрабандата на оръжие и срещу тях са започнали съдебни действия.

АЕЖ иска отговорност от политиците – покровители на жълти медии заради компромати – Общество и политика

Асоциацията обяви инициатива с мотото #БезПорноЖурналистика заради публикуваните в интернет снимки на годеницата на кандидат-кмета на София от "Демократична...

източник : Банкеръ