Кошлуков в парламента: Очакваме 44 млн. лева дефицит в бюджета на БНТ тази година

Кошлуков в парламента: Очакваме 44 млн. лева дефицит в бюджета на БНТ тази година

Дефицитът в бюджета на Българската национална телевизия (БНТ) за тази година се очаква да бъде 44 милиона лева, а през следващата - 30 милиона лева. Това обяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков пред депутатите от парламентарната комисия по културата и медиите, предаде БНР. 

Председателят на комисията Вежди Рашидов се ангажира да инициира още идната седмица дискусия за финансирането на обществените медии с участието на председателя на бюджетната парламентарна комисия Менда Стоянова. 

„Вратата е отворена, защото всички ние желаем да имаме спокойни, подредени, свободни обществени медии. Те са толкова нужни на обществото, колкото на всеки един от нас“, каза Вежди Рашидов. 

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков изрази надежда, че решение ще бъде намерено. 

„Вярвам, че депутатите ще успеят да убедят другия орган със законодателна инициатива - кабинета, който ще внесе бюджета. Разбирам, че те го правят и в съвместни дискусии с г-жа Менда Стоянова, с г-н Вежди Рашидов, с г-н Владислав Горанов. Ще намерим решение и изход. Знам, че идват избори, знам, че тази тема ще се покрие от политиката, затова бързам да я поставя“, подчерта Емил Кошлуков.

ЕЦБ намали прогнозите за инфлация и растеж на страните от еврозоната – Финансов дневник

Рисковете за икономиката на еврозоната остават ориентирани в низходяща посока, поради геополитическата несигурност, нарастващата заплаха от протекционизъм и уязвимост...

източник : Банкеръ