17 257 800 бюлетини ще бъдат отпечатани за местните избори – Общество и политика

Има 8 кандидати за общински съветници от държави членки на ЕС, като от тях трима са от Великобритания, двама са от Гърция, и по един от Румъния, Полша и Нидерландия.

източник : Банкеръ

Радан Кънев предупреди Европарламента, че България е пред тежка институционална криза – Общество и политика

"Течащият избор на нов главен прокурор и безпрецедентният натиск над медиите пораждат тревога, която трябва да е не само българска, но и общоевропейска" заяви Радан...

източник : Банкеръ

Георги Марков в Поморие: Борисов има трио „гранде“ във Варна, Бургас и Поморие – Черноморието не иска социалисти

Георги Марков в Поморие: Борисов има трио „гранде“ във Варна, Бургас и Поморие - Черноморието не иска социалисти

В приповдигнато слово и при голям интерес, народният представител от ГЕРБ Георги Марков, подкрепи в Поморие кмета Иван Алексиев за трети мандат. Според бившия конституционен съдия Поморие никога не е имало толкова силен кмет, зримо променил града. Половин София му изпрати много здраве по мен, каза ораторът.

Марков си припомни първото си политическо идване в Поморие като депутат от Великото народно събрание през 1991г.

"След Лукановата зима, в която нямаше ток, храна и лекарства и хората умираха по опашките, едвам се добрахме до Поморие с една строшена „Лада“ и по пътя нямаше коли, защото нямаше бензин, та с привилегия като депутати зареждахме на Районните управления на МВР.

Бяхме в летния театър с мои колеги, а градър беше опърпан. Днес е блестящ, подредени училища, детски градини, спортни зали, инфраструктура. Поморие е на път да стане столица на световния конгресен туризъм. Навсякъде санирани сгради.
Шапка свалям на кмета, който е баща на три деца.

Вижте му наградите, призова Марков: Кмет на годината 2015 в категория „Кмет на гражданите“; кмет на годината за 2016 в категория „Градска инфраструктура“:, Кмет на година за 2017 в категория „Паркове и градска среда“; кмет на годината за 2018 в категория „Сигурност и видео наблюдение“; кмет на годината за мандат 2015-2019 в категория „Туризъм, култура, фестивали и традиция“. Е как да не го изберете от първи тур?!
Защо да избирате кандидат от БСП срещу България, която ни причини две национални катастрофи през 90-те години по време на социалистическите правителства на Луканов и Виденов и правителството създало паралелната държава от БСП и ДПС, това е Беров.

И Бойко направи силни тандеми на морето: Борисов-Портних, Борисов-Николов, Борисов-Алексиев и промените са колосални. Затова Черноморието не иска социалисти", категоричен бе Георги Марков.