Министър Петкова ще участва в церемония по въвеждане в експлоатация на проекта ТАНАП – Управление и бизнес

Европейският участък на TANAP ще осигури преноса на азербайджанския природен газ към Гърция в Транс-адриатическия газопровод (TAП).

източник : Банкеръ

Валери Симеонов не знаел за оставката на Бисер Петков

Валери Симеонов не знаел за оставката на Бисер Петков

"Обединените патриоти" са изненадани от рокадата в кабинета с оставката на Бисер Петков и поискаха да се събере Коалиционният съвет на управляващите. Съветът вече е насрочен за вторник и на него ще бъдат обсъдени и други спешни въпроси. Това съобщи пред Дарик лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов.

"Естествено, че съм изненадан от тази оставка. Не знаехме", разкри той. ПИК вече съобщи, че Бисер Петков е министър от квотата на ГЕРБ и затова въпросът вероятно не е бил обсъден в коалицията. 

Както ПИК съобщи по-рано спешно се събраха и министър Марияна Николова и съветничката в правителството Христина Христова, които също бяха изненадани от решението на Борисов. Христова разкри пред ПИК, че не е знаела за решението и затова няма как да коментира мотивите.  

Заплатата на учител трябва да е 120% от средната за страната, убеден е просветният министър – Общество и политика

Според Красимир Вълчев образователната система по-лесно преподава знания, но по-трудно формира умения, нагласи и отношения, а това е важно.

източник : Банкеръ

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Александър Сиди с коментар за оставката на Бисер Петков на марша „100 години от Ньойския диктат“ в центъра на София (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Александър Сиди с коментар за оставката на Бисер Петков на марша „100 години от Ньойския диктат“ в центъра на София (ОБНОВЕНА)

В София започва традиционното факелно шествие „Български марш“, което ВМРО организира за отбелязването на годишнината от подписването на Ньойския договор. Маршът тръгва в 19.00 часа от Войнишкия лъв на НДК, а крайната му точка е Паметника на незнайния воин.

Тази година Българският марш е под надслов „100 години от Ньойския диктат“.

В шествието се включват вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, евродепутатът и заместник-председател на партията Ангел Джамбазки, народните представители от Обединени патриоти Александър Сиди, Борис Вангелов, Мария Цветкова, доц. д-р Милен Михов, кметове, общински съветници, членове и симпатизанти на ВМРО от цялата страна, българи от общностите ни зад граница.

Прев ПИК TV депутатът Александър Сиди, който е и член на социалната комисия в парламента, заяви, че не е запознат с причините за отстраняване на социалния министър Бисер Петков и затова не може да коментира решението на премиера да го отстрани. Той обаче не скри, че социалният ресор е сред най-тежките и в него винаги има проблеми. По думите му въпросът с оставката не е обсъден в коалицията и предстои това да стане на следващия съвет.