Ябълков оцет срещу бодежи във врата

Ябълков оцет срещу бодежи във врата

Със своята сложна структура и голяма подвижност човешкият врат има нужда да е в добра форма, за да подсигури доброто функциониране и движение на тялото. Когато тилът е болезнен, всеки жест с главата става мъчителен. Причините за болките в тила са многобройни. Най-често срещаната сред тях е лошата позиция на тялото, обикновено на бюро, пред екрана на компютъра или пък по време на сън.

Възможно е да се появи и при практикуването на някой спорт след усукващо движение на главата. Сред останалите причини са недостиг на някои хранителни вещества, притискане на нерв, фибромиалгия и т.н. Ябълковият оцет е мощен антиоксидант и противовъзпалително средство, което бързо въздейства при болки в тила. Напоете хартиена салфетка с ябълков оцет и я поставете върху врата. Оставете я там за 2 часа.

Повтаряйте процедурата всеки ден до изчезване на болката. Можете също да добавите 2 чаени чаши ябълков оцет към топлата вода във ваната. Друго успокояващо средство е джинджифилът. Нарежете го на кръгчета и го варете в 2 чаени чаши вода в продължение на 10 минути. В отварата добавете 1 ч.л. мед. Пийте три пъти през деня.

Арестуваха пловдивчанка за подкуп на инспектор от „Икономическа полиция“

Арестуваха пловдивчанка за подкуп на инспектор от "Икономическа полиция"

Днес Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняема по бързо производство 40-годишната Г.П., за това, че на 30 декември 2019 г., в гр. Пловдив, е дала подкуп – пари в размер на 2 000 лева, на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение – полицейски орган – инспектор в отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР-Пловдив, за де не извърши действия по служба - качествена и обективна проверка по преписка за документи престъпления – престъпление по чл. 304а ал. 1 от Наказателния кодекс.  Това съобщиха от прокуратурата.

Установено е, че на 30 декември 2019 г., обвиняемата Г.П. е била повикана в отдел „Икономическа полиция“ за установяване на факти по преписка на Районна прокуратура-Пловдив, по която се извършва предварителна проверка за документни престъпления. Тя е представила допълнителни документи по случая в найлонов плик, като между два от тях, поставила сумата от 2 000 лева, за да не бъде извършена проверка срещу нея.

Обвиняемата Г.П. е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Бързото производство ще приключи в законния срок.

Пластмасовите прибори за готвене отключват рак

Пластмасовите прибори за готвене отключват рак

Пластмасовите шпатули и лъжици за готвене често съдържат химикали, които при загряване могат да преминат в храната. Такива химикали са олигомерите, които се освобождават в храната при температура над 70 градуса. Ако бъдат погълнати, те могат да предизвикат заболявания на черния дроб и щитовидната жлеза. Свързвани са също с безплодие, рак и висок холестерол.

Предупреждението за това издаде Германският федерален институт за оценка на рисковете.
Пластмасовите прибори се правят от синтетични химикали, за да издържат на високи температури и в тях да не проникват мазнини. Доколко токсични са олигомерите за хората, има малко данни. Германският институт е оценил риска на базата на известното за ефекта на химикали с подобна структура. Според този подход съвсем малко количество - 90 микрограма, може да е опасно за човек с тегло 60 кг.

Компрес с водка спасява от болки в гърба и шията

Компрес с водка спасява от болки в гърба и шията

По последни данни около 85% от населението на планетата страда от някаква форма на заболяване на гръбначния стълб. За съжаление, с времето този процент става все по-голям, като се увеличават прогресивно случаите на пациенти с дискова херния, сколиоза, остеопороза и остеохондроза. Под общото наименование остеохондроза се отнася група дегенеративни заболявания, които засягат ставния хрущял и нормалното формиране на костите. То може да се появи с различна локализация, като трудно се установяват причините за появата. При всички разновидности обаче едно условие е валидно – налице е смущение на кръвообращението, отговорно за костта, както и увреждането на хрущялна или костна тъкан.

Медици смятат, че водката се явява ефективен начин за избавяне от остеохондрозата. Препоръчва се да се правят компреси с водка при обостряне на това заболяване. Тези компреси ще помогнат за облекчаване на отоците, а и затоплят засегнатата област. По този начин се облекчава болката. За процедурата е необходимо да смесите водка с мед. След това разтворът трябва да се нанесе върху възпаленото място и да се увие с целофан и топъл плат или шал. Препоръчва се такъв компрес да се държи възможно най-дълго. Оптималното време е два часа.

Както бе отбелязано, остеохондрозата, причислена към „болестите на нашето време“, засяга всеки трети жител на Земята. Хората с тази диагноза изпитват болки в гърба и шията, а болката може да се разпространи и в раменете, и дори в ръцете. Появяват се болки и в главата. При остеохондрозата междупрешленните дискове се увреждат. Неправилната диета или упражненията могат да влошат нещата. Хората с остеохондроза не трябва да употребяват алкохол и цигари, тъй като притокът на кръв през съдовете може да се забави.