РЪСТ: Инсулти удариха 11 000 души

РЪСТ: Инсулти удариха 11 000 души

Инсулти удариха 11 000 души, инфаркти покосиха 10 000 нашенци само за 1 г. В последните няколко години имаме категорични данни за увеличаване на тези състояния и смъртността от тях. Това съобщи професор Иво Петров, председател на Българското дружество по ендоваскуларна терапия.

"Инсултите са малко повече, това е някаква българска специфична особеност. В Европа е точно обратното. Обикновено инфарктите са малко повече от инсултите, но вероятно става въпрос за начин на живот и липса на профилактика”, отбеляза проф. Петров. По думите му откакто България се включи в европейската инициатива Stand for life ("Стент за живот"), за последните 5 години вътреболничната смъртност от остър миокарден инфаркт е намаляла три пъти. Въпреки това обаче България остава една от страните – лидери по висок процент на смъртност от сърдечносъдови заболявания.
 

Защо властимащите не дадоха орден на Иван Костов, пита Илиян Василев – Общество и политика

Ще кажа още веднъж - като всяка личност, и той не е перфектен, труден е за работа, защото постоянно трябва да си на висота, не търпи пунтамари и неподготвени люде,...

източник : Банкеръ

Братя Найденови: Докато Efbet губеше, Васил се смееше. Когато започна да печели, ни сложи в черния списък и поиска бизнеса – Студио Банкеръ

Обвиненията към смятания за най-богат българин Васил Божков са съкрушителни, как ще отговори босът на могъщия „НОВЕ холдинг“?

източник : Банкеръ