ЗА НУЛА ВРЕМЕ: Полицаи хванаха крадци на автомобил

ЗА НУЛА ВРЕМЕ: Полицаи хванаха крадци на автомобил

В ранните часове на 24 декември, е извършена кражба на л.а. „Фолксваген”, паркиран пред частен дом на ул. „Клокотница”. Часове след това, в резултат от предприети незабавни действия по разследване на случая и заградителни мероприятия, е установен откраднатия автомобил, а извършителите на противозаконното отнемане са задържани. Двамата мъже са от Варна и са добре познати на органите на реда – В.В. (22 г.) и Д.В. (30 г.).

СПРАВЕДЛИВОСТ: 4 години затвор за крадец – обирал вили край Кюстендил

СПРАВЕДЛИВОСТ: 4 години затвор за крадец - обирал вили край Кюстендил

Съдът е наложил наказание от четири години и шест месеца „лишаване от свобода“ на А.А., обвинен от Районна прокуратура – Кюстендил за извършено от него престъпление – кражба на чужди движими вещи.

През м. април 2019 г. подсъдимият А. отишъл до имот в местността „Караджа бунар“ в гр. Кюстендил. Възползвайки се от факта, че във вилата няма никой, той проникнал вътре. Демонтирал изграденото там скеле за лозници, след което разбил входна врата за втория етаж - заключващия механизъм и дървения обков на касата. Подсъдимият отнел телевизор марка „Филипс“ и декодер за цифрова телевизия, които, заедно с приготвените медна и алуминиева тел, изнесъл от имота. Пренесъл ги до кв. „Изток“, където продал. Стойността на откраднатите вещи възлиза на 93.11 лева.

В хода на разследването, при провеждане на разпит в качеството на обвиняем, А.А. се е признал за виновен, след което описал извършеното от него инкриминирано деяние и последващите си действия. Мъжът е многократно осъждан за извършени престъпления против собствеността.

Съдебното производство се е провело при съкратено съдебно следствие, поради което на наложеното на подсъдимия наказание е било редуцирано с 1/3. Той ще изтърпи три години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим.

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд - Кюстендил.

Прокуратурата във Видин спипа иранец с прекурсор за дрога

Прокуратурата във Видин спипа иранец с прекурсор за дрога

С постановление на наблюдаващ прокурор в Окръжна прокуратура – Видин за срок до 72 часа е задържан С.Д., гражданин на Иран, по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 242, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Около 19:10 ч. на 24.12.2019 г., при влизане в страната на ТИР Терминал - Видин, била извършена митническа проверка на товарен автомобил - влекач и хладилно ремарке. Водачът заявил, че превозва вода, предоставил карнет, международна товарителница и фактура, в която било описано, че превозва осмозна вода „Huchem Demi“.

В МПС били открити осем ПВЦ кубове, всеки с маркирана вместимост от по хиляда литра, съдържащи безцветна прозрачна течност с остра задушлива миризма на оцет. От изготвената експертна справка е видно, че въпросното вещество е оцетен анхидрит, представляващ прекурсор за производство на наркотични вещества. От откритото количество - 8000 литра, може да се произведе над три тона хероин.

От събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият Д. е извършил престъплението, в което е обвинен. Мъжът няма постоянен адрес в страната. Налице е реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

За престъплението по чл. 242, ал. 3 от НК се предвижда наказание от две до десет години „лишаване от свобода” и глоба от петдесет хиляди до сто хиляди лева.

Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия чужд гражданин.

Париж привика иранския посланик заради задържане на френски преподаватели – Свят

Ролан Маршал и Фариба Аделка, която е започнала гладна стачка, са задържани от шест месеца и са обвинени в "шпионаж" и "заговор срещу националната сигурност".

източник : Банкеръ

Открива се процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Слънчев бряг- юг“

Министерският съвет взе решение за откриване на процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Слънчев бряг-юг“, община Несебър, област Бургас....

източник : econ.bg - Новини

Петричани на протест заради намерения за изграждане на крематориум и увеличаването на местните данъци – Общество и политика

Втора година частен инвеститор се опитва да прокара идеята си за изграждане на крематориум в района.

източник : Банкеръ