16 години затвор за Станчо, опитал да убие свой съселянин – бил го с чук по главата и го ръгал

16 години затвор за Станчо, опитал да убие свой съселянин - бил го с чук по главата и го ръгал

15 години лишаване от свобода получи 68-годишен мъж, обвинен за опит за убийство. Това съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна . 68-годишният Станчо Ст. беше предаден на съд от Окръжната прокуратура в Добрич за опит да убие свой съселянин. Той бе осъден днес от състав на Добричкия окръжен съд на 15 години лишаване от свобода. Съдът го призна за виновен за извършеното престъпление по член 116, ал. 1, във връзка с член 115, във връзка с член 18 от НК, останало недовършено поради независещи от дееца причини.

Всичко започнало с покана за почерпка с ракия, отправена от Станчо към двама негови съселяни от добричкото село Дончево. На 17 януари 2019 г. около 10.00 часа тримата мъже седнали в дома на подсъдимия. Почерпката продължила до около 16.00 часа, защото ракията свършила. Междувременно между Станчо и пострадалия Владимир А. започнал разговор за предстоящ ремонт в дома на домакина. Повод за разправията освен количеството алкохол, изпит от мъжете, станала цената на ремонта.

Станчо се нахвърлил с юмруци върху Владимир, който легнал на земята, за да се предпази. Жертвата успяла да стигне до портичката на двора на имота. С нож подсъдимият причинил порезни рани по главата на Владимир. По улицата Станчо настигнал пострадалия и започнал да му нанася удари с чук по главата и тялото, дори когато мъжът бил на земята, хъркал от липса на въздух, а тялото му механично реагирало на ударите.

Случайно минаващ по улицата друг съселянин се намесил и казал на Станчо да престане да удря безпомощния мъж. Заради забележката подсъдимият се насочил с чука и към свидетеля по делото. Сигнал на 112 подала жена, която минавала по улицата с колата си. Пострадалият Владимир бил транспортиран до болницата „Света Марина“ във Варна, където бил лекуван до 30 януари. Само благодарение на квалифицираната медицинска болнична помощ той бил спасен. Извършена му е била и операция на главата заради тежката лицева и черепно-мозъчна травма от ударите с чука.

Присъдата на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Каракачанов назначи проверка срещу ген. Цанко Стойков – Общество и политика

"Нямам навика да коментирам разговорите си с българските генерали. Само мога да кажа, че Цанко Стойков беше човекът, който има голяма заслуга за сключването на...

източник : Банкеръ

„Нове Холдинг“ обвини държавата в произвол – Управление и бизнес

"По силата на Данъчно-процесуалния кодекс на предварително обезпечаване подлежат единствено вземания за данъци и осигурителни вноски, но не и други публични вземания",...

източник : Банкеръ