Колко струва лечението на коронавирус в САЩ?

Тестовете за коронавирус са безплатни в САЩ, но лечението на смъртоносната болест е доста скъпо. Американците, които са заразени с Covid-19 и нямат здравна застраховка, ще трябва да платят десетки хиляди долари, ако искат да бъдат лекувани. Приетите в болница с коронавирус, трябва да бъдат подготвени да платят между 42 500 и 74 310 долара, ако нямат здравна застраховка или ако застрахователната им компания реши, че лечението на Covid-19 не е включено в медицинският им пакет, съобщават от независимата застрахователна организация FAIR Health, цитирана от CNBC. Но дори и здравно осигурените ще трябва да платят част от сума между 22 000 и 39 000 долара в зависимост от вида на здравната им застраховка. 6-дневно лечение в болница ще струва на неосигурените американци средно 73 300 долара, а на осигурените – част от сумата от 38 320 долара, която медицинските институции искат от застрахователните компании. Мрачната прогноза на СЗО за Covid-19, която се сбъдна. Все повече американци се надяват да прекарат леко смъртоносния вирус, така че да могат да се лекуват у дома. Ако обаче имат по-тежки симптоми, големият разход е неизбежен. В такъв случай е добре някой близък на пациента да следи какво лечение и лекарства му предписват, от което до голяма степен зависи размера на бъдещия разход. В развихрилата се икономическа криза умението да останат здрави може да е ключово за финансовото оцеляване на много американци. Експерти съветват да се грижат за себе си, като си осигуряват достатъчно сън, спортуват и се хранят здравословно. Непременно мийте ръцете си през целия ден, дезинфекцирайте твърди повърхности, избягвайте да докосвате лицето си и се опитвайте да поддържате колкото е възможно по-голяма социална дистанция, препоръчват специалистите. САЩ е най-засегнатата държава в света от пандемията от коронавирус. Заразените са близо 300 000 (повече от тези в Испания и Италия взети заедно), а жертвите на Covid-19 са над 7000, половината от които са в Ню Йорк.

text

Коронавирусът у нас премина нова психологическа граница

503 души вече са потвърдено болните от коронавирус в България. Установени са 18 нови случая от вчера следобед, показват данните на Националния оперативен щаб. Така Covid-19 премина психологическата граница от 500 души у нас. 192 (или около 38% от заразените) са в болница, а 26 от тях са в интензивни отделения и реанимация. Хоспитализираните са с 19 повече от вчера следобед, нарастват и тежките случаи, които са с 5 повече. Как ще прекараме празниците около Великден, вижте тук. За последното денонощие има и 3 жертви, като и тримата са мъже. Двама от тях са починал в столичната УМБАЛ "Света Анна" - 54-годишен мъж, страдащ от ХОББ, диабет и хипертония и 86-годишен мъж с белодробна недостатъчност и сърдечни заболявания.  Снощи издъхна 49-годишен мъж със сърдечна недостатъчност, който е приет в болница вчера следобед в тежко състояние и е бил интубиран. Така смъртните случаи, свързани с Covid-19 у нас, вече са 17. Новите случаи за последните 24 часа са открити в 9 града. 6 от тях са в София, която остава епицентърът на Covid-19 у нас с почти 300 заразени. Трима нови инфектирани са потвърдени в Бургас, по двама – в Пазарджик и Стара Загора, и по един във Варна, Враца, Добрич, Ловеч и Сливен. Обявиха колко ще продължи епидемията в България. Повечето от регистрираните са мъже – 287, а 216 са жени. Средната възраст на хората с потвърден коронавирус остава 47 години. 22-ма медицински служители също са заразени с вируса. Ето потвърдените случаи по области до момента: Благоевград – 15; Бургас – 24; Варна – 24; Велико Търново – 4; Видин – 2; Враца – 1; Габрово – 2; Добрич – 11; Кърджали – 8; Кюстендил – 7; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 10; Перник – 6; Плевен – 9; Пловдив – 29; Русе – 1; Силистра – 2; Сливен – 6; Смолян – 13; София – 298; Стара Загора – 5; Хасково – 2; Шумен – 4.

text

Унгария подготвя пакет от мерки за 30 млрд. долара в подкрепа на икономиката – Свят

Правителството въведе всеобщ мораториум върху вноските по корпоративните и частните заеми тази година, а централната банка предприе редица мерки за осигуряване на...

източник : Банкеръ