Приеха в реанимация британския премиер Борис Джонсън

Британският премиер Борис Джонсън е в приет в реанимация, след като състоянието му се е влошило, съобщиха от Даунинг стрийт 10, цитирани от британски медии. 55-годишният Джонсън, който е болен от коронавирус, беше приет в болница в Лондон в неделя вечер, след като поддържаше висока температура в продължение на повече от седмица. Първоначално е хоспитализиран за допълнителни изследвания, но днес следобед състоянието му се е влошило и вечерта е преместен в реанимация. Той остава в съзнание, все още не е интубиран, но може да бъде поставен на кислороден апарат, ако е нужно. Премиерът е приет в реанимация по съвет на медицинския екип, като предпазна мярка. Болницата, в която лежи Джонсън, е една от най-модерните и добре оборудвани във Великобритания. Функциите му временно ще поеме външният министър Доминик Рааб, който е първи вицепремиер, по молба на самия Джонсън. "Министър-председателят получава отлични грижи и благодари на всички служители на здравната система за тяхната упорита работа и всеотдайност", се казва в изявление на британското правителство.

text

Нова заповед за влизането в България и поставянето под карантина – затворихме границите си (ДОКУМЕНТ)

Нова заповед за влизането в България и поставянето под карантина - затворихме границите си (ДОКУМЕНТ)

Здравният министър издаде заповед, с която се въвежда временна забрана за влизането на територията на Р България. Със заповедта се въвежда и ред за поставяне под карантина. Въвеждат се и специални правила по отношение на лицата, осъществяващи предоставянето на стоки и услуги.

Министерство на здравеопазването въвежда официално Национална информационна система за борба с коронавируса

Министерство на здравеопазването въвежда официално Национална информационна система за борба с коронавируса

Министерство на здравеопазването въвежда в експлоатация Национална информационна система за борба с COVID-19. Системата осигурява централизирано управление и съхранение на информация за всички диагностицирани и карантинирани лица и предоставя функционално обезпечение на всички компетентни институции, свързани с борбата с COVID-19. Въвеждането на системата е предмет на Заповед № РД-01-184, издадена днес от министъра на здравеопазването.