Изтъкнат пловдивски уролог към Нова тв: Питате бедна старица защо е без маска, а Фандъкова? Страх ли ви е?

Изтъкнатият пловдивски уролог проф. Димитър Шишков остро разкритикува репортаж на Нова телевизия. Ето какво написа той в социалната мрежа Фейсбук: ...

Общините искат подкрепа за бюджетите си заради кризата с коронавируса – Управление и бизнес

Заради мерките, предприети в условията на извънредното положение, са направени значителни непланирани разходи, а приходите драстично са намалели.

източник : Банкеръ

Затвориха цяло село заради беглец с коронавирус

Старозагорското село Паничерево бе затворено и поставено под карантина, след като 58-годишен негов жител с положителна проба за COVID-19, избяга от болницата в Стара Загора и се прибра в селото. Мъжът се прибрал с такси в селото, изминавайки над 30 км, а по-късно полицаите го открили в дома му. Пред полицията е обяснил, че в болницата не са полагали особени грижи за него – слагали му само инсулин, а той можел да си поставя инжекцията и в домашни условия. Мъжът ще бъде обвинен в нарушаване на изолацията, като го грози затвор до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв. Шофьорът на таксито се издирва, а семейството на пациента ще бъде изследвано за коронавирус. Само няколко часа след бягството му, със заповед на здравния министър цялото село бе поставено под карантина за 14 дни. Входовете и изходите на Паничерево ще бъдат затворени с КПП-та, охранявани от полицията. Ограниченията влизат в сила от полунощ на 15.04.2020 г. Жителите на селото нямат право да влизат и излизат от него, нито да излизат освен, за да пазаруват храна и лекарства, да използват банкови услуги или при нужда от лекарска помощ. Намиращите се извън Паничерево негови жители имат време до 20:00 часа на 15.04, за да се приберат по домовете си. Нарушаващите ограниченията ще носят наказателна отговорност. Заповедта на здравния министър е в сила до второ нареждане. Така Паничерево се превръща във второто Банско, което миналия месец също беше поставено под карантина.

text

Затвориха цяло село заради избягал с коронавирус

Старозагорското село Паничерево бе затворено и поставено под карантина, след като 62-годишен негов жител с положителна проба за COVID-19, избяга от болницата в Стара Загора и се прибра в селото. Мъжът се прибрал с такси в селото, а по-късно полицаите го открили в дома му. Пред полицията е обяснил, че в болницата не са полагали особени грижи за него – слагали му само инсулин, а той можел да си поставя инжекцията и в домашни условия. Само няколко часа след бягството му, със заповед на здравния министър цялото село бе поставено под карантина за 14 дни. Входовете и изходите на Паничерево ще бъдат затворени с КПП-та, охранявани от полицията. Ограниченията влизат в сила от полунощ на 15.04.2020 г. Жителите на селото нямат право да влизат и излизат от него, нито да излизат освен, за да пазаруват храна и лекарства, да използват банкови услуги или при нужда от лекарска помощ. Намиращите се извън Паничерево негови жители имат време до 20:00 часа на 15.04, за да се приберат по домовете си. Нарушаващите ограниченията ще носят наказателна отговорност. Заповедта на здравния министър е в сила до второ нареждане. Така Паничерево се превръща във второто Банско, което миналия месец също беше поставено под карантина.

text