Министрите ще обсъдят промени в Закона за публично предлагане на ценни книжа – Управление и бизнес

Правителството ще одобри позицията на България в неформалната видеоконференция на министрите на туризма на Европейския съюз, която ще се проведе на 20 май.

източник : Банкеръ

Британското кралско семейство губи милиони от Covid-19

Ограничителните мерки заради новия коронавирус заплашват кралица Елизабет Втора и британското кралско семейство с финансови загуби от около 17,8 млн. паунда, съобщава в. The Sun. Изданието се позовава на имейл, изпратен от лорд чембърлейна на кралското домакинство Уилям Пил до служителите в двора. В него той ги предупреждава, че се очаква спад на приходите с около 1/3 през тази година. 7 семейства, които (може би) управляват света Затварянето за посетители на кралските дворци за няколко месеца причинява сериозни загуби. Миналата година кралското семейство е генерирало приходи от над 70 млн. британски лири от продажба на билети за дворците и от сувенири. Приходите от посещенията в Бъкингамския дворец миналата година са били 12 млн. паунда, а в замъка Уиндзор – 25 млн. паунда. Най-голямото съкровище на британския кралски двор Заради кризата са предприети мерки за икономии, които включват спиране на наемането на нов персонал, замразяване на заплатите, готвят се и съкращения на работни места. Преразгледан е и календарът с ангажименти на кралица Елизабет Втора за периода до 2022 г., който включва нейни посещения, както и такива и на висши членове на кралското семейство, плюс и визити на чужди държавни ръководители.

text

През юли започва обновяване на цифровата ортофотокарта на страната – Управление и бизнес

Заснемането на цялата страна ще става със самолет поетапно за период от три години - до 2022 включително, по около една трета от територията на година.

източник : Банкеръ

Проф. Тодор Галунов: Битката за президент започна и тя ще продължи поне още година и половина – Общество и политика

Радев се опитва да навакса активността на Борисов в кризата, БСП не може да хване реалното народно недоволство, смята политологът.

източник : Банкеръ