Извънземни приключения: Капсула с огромен балон изкачва туристи на ръба на Космоса?

Да, възможно е. Изкачването на 30 км в атмосферата прави видима кривината на Земята и "празното" черно на Космоса. Добавете невероятните звездни гледки и мини бар. Колко може да струва подобно пътешествие?

Продължава свиването на пазара на фиксирани телефонни услуги – Пари и пазари

От КЗК отбелязват, че конкуренцията на пазара на фиксирани гласови телефонни услуги се засилва, но това става с бавни темпове поради намаляващия интерес на...

източник : Банкеръ

В СЕЗОНА НА КОМАРИТЕ: Сода за хляб потушава сърбежите

В СЕЗОНА НА КОМАРИТЕ: Сода за хляб потушава сърбежите

Сърбеж по кожата може да се появи по много причини – ухапване от насекомо, алергии, кожни реакции, непоносимост към тъкани, козметика, измиващи продукти. Трудно е да се устои на порива за чесане, особено при малките деца. Затова реагирайте веднага и опитайте да успокоите кожата с някои подходящи за целта домашни средства. Най-доброто средство против сърбеж може да се крие в кухнята ви. Това е содата за хляб.

Тя има успокояващи свойства. Подходяща е за разтваряне във ваната или намазване по кожата по време на душ. Натуралните съставки в нея премахват сърбежа и зачервяванията. Важно е да не се втрива грубо в кожата, за да не се усилят симптомите. Содата има и антисептични свойства, благодарение на които помага и при кожни раздразнения, причинени от бактерии. Кокосовото масло също има невероятно въздействие върху кожата благодарение на антибактериалните, успокояващи, овлажняващи и подхранващи свойства, които притежава. Нанесете върху засегнатото място и ще усетите моментално облекчение.

Борисов честити на индийския премиер Деня на йогата – Общество и политика

Индийският премиер Нарендра Моди днес насърчи индийците да практикуват йога, за да подсилят имунната си система на фона на скок на новите случаи на коронавирус в...

източник : Банкеръ