„БДЖ-Товарни превози“ се разплаща по схемата „дълг срещу собственост“ – Управление и бизнес

Сред по-големите краткосрочни задължения на дружеството е това към Национална компания "Железопътна инфраструктура" - за 10.76 млн. лева.

източник : Банкеръ

Пак отварят барове и дискотеки, но при строги мерки

Нощните барове и дискотеките на закрито отново ще бъдат отворени, а груповите събития на открито също са разрешени. Това бе обявено след среща между представители на бранша и здравните власти. Заведенията ще работят, спазвайки всички мерки за дистанция, като ще има по 1 човек на квадратен метър и ще се спазват всички противоепидемични мерки. Новите правила влизат в сила от понеделник 13 юли. Заведенията бяха затворени от 10 юли, но забраната издържа само 3 дни. Груповите събирания на открито като сватби, балове и кръщенета също са разрешени, след като бяха ограничени до 30 души. "Искаме да работим при спазване на всички мерки. Не можем да оставим без работа 80 000 души", каза председателят на асоциацията на заведенията Ричард Алибегов. Затварянето на нощните заведения се отразява негативно и на други браншове – музиканти, диджеи, таксиджии, различни доставчици на продукти и услуги и оставя без поминък десетки хиляди хора, изтъкна той. По думите му заведенията имат право да работят, щом хиляди се омесват по протестите. "Всички заведения са оборудвани с всичко необходимо и считаме, че е абсолютно безопасно да се посещават. Не сме развъдник на заразата", категоричен беше Алибегов. Връщат тежките ограничения, ако не спазваме мерките Ако има голям ръст на заразените с Covid-19, бъдещи забрани и ограничения ще се налагат след обсъждане с браншовите организации. Ще наблюдаваме как работят тези заведения и ще вземем мерки при нужда, увери зам.-министърът на здравеопазването д-р Жени Начева. Нощните заведения бяха посочени като огнища на Covid-19 в средата на изтичащата седмица, а в четвъртък министрът на здравеопазването и кризисният щаб обявиха, че ги затварят. На Общинска полиция и Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) беше възложено да проверяват дали масите в заведенията са на разстояние от метър и половина.

text

Заради Брексит Великобритания ще инвестира над 700 млн. лири в граничната си инфраструктура – Свят

470 милиона лири от тази сума (593,3 милиона долара) ще отидат за изграждане на нови обекти от граничната инфраструктура в британските пристанища.

източник : Банкеръ