Витамините, които поддържат имунната система в пандемията (ВИДЕО)

Имунната система е естественият щит на организма и го предпазва от разнообразни бактерии и вируси. Силният имунитет е от ключово значение, особено в настоящата ситуация. Но как да засилите съпротивителните сили на тялото ви, за да се справи с потенциалните инфекции? Оказва се, че повечето имуностимуланти реално нямат никакъв ефект. Вместо тях главния инфекционист на САЩ – имунологът д-р Антъни Фаучи препоръчва два общодостъпни витамина, които ще помогнат на имунната ви система. Витамин D Липсата на този витамин ви прави по-податливи на инфекции. Ето защо Фаучи съветва да приемате допълнителни количества. "Аз лично приемам добавки с витамин D", сподели докторът по време на видеочат в Instagram с актрисата Дженифър Гарнър. Наскоро учени от Медицинския Университет в Чикаго откриха пряка връзка между липсата на витамин D и възможността от заразяване с коронавирус. "Витамин D е важен за функцията на имунната система, а добавките с витамин D са показали, че намаляват риска от вирусни инфекции на дихателните пътища", посочва водещият автор на изследването Дейвид Мелцер. Витамин С Той е добър антиоксидант. Така че ако хората искат да приемат малки количества витамин C, това би им се отразило добре. Витамин C засилва имунитета, като подпомага различни функции на имунната система, а освен това предотвратява и лекува респираторни и системни инфекции, показва проучване на Националния институт по здравеопазване на САЩ. "Не бих вземал никакви други билки и подобни измислици", категоричен е д-р Фаучи. Имуностимулантите не помагат Имунологът цитира клинични проучвания, които доказват, че повечето добавки за повишаване на имунитета всъщност не помагат на хората, освен те ако нямат някакъв дефицит. Много от тези билки или изобщо не действат, или ако вземете твърде много от тях, ще ви навредят, предупреждава д-р Фаучи в разговор с актрисата Тифани Хадиш. Най-добрият начин да поддържате имунната си система в добра кондиция са сънят и упражненията. "Това са нещата, които са много по-добри от куп билки, за които наистина никога не е било доказано, че го правят", категоричен е лекарят. Самият д-р Фаучи е една от водещите фигури в борбата с епидемията от коронавирус в САЩ и участва в работната група за COVID-19 на Белия дом. Той е толкова отдаден на тази битка, че често работи по 20 часа на ден. Имунологът предупреди, че през есента и зимата епидемиологичната обстановка ще бъде особено трудна.    САЩ остава най-силно засегнатата страна от коронавируса, като до момента над 6,6 млн. души са заразени с COVID-19, а поне 196 000 са починали, според официалните данни. Всеки 5-и случай на коронавирусна инфекция в света е в Щатите.

text

Започва рехабилитацията на основен път между Русе, Разград и Силистра – Управление и бизнес

Макар и второкласен, този път е основна връзка между областите Русе, Разград и Силистра и първокласните пътища Русе - Варна, Силистра - Шумен и Кубрат - Разград.

източник : Банкеръ

Преките чуждестранни инвестиции на Швейцария у нас възлизат на 1.49 млрд. евро – Управление и бизнес

Екология, образование, културно наследство и местно самоуправление – във фокуса на партньорството между Велико Търново и Швейцария

източник : Банкеръ

Вход свободен за общинските музеи и столичния зоопарк в Деня на София – Общество и политика

Обектите ще работят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, относно недопускане разпространението на Covid-19, уточняват от Столичната община.

източник : Банкеръ

Станишев към Фон дер Лайен: Хиляди в България протестират за европейските ценности, очакват ЕС да чуе гласа им – Общество и политика

Лидерът на ПЕС призова Комисията за категорична позиция в контекста на дебатите за върховенството на закона в ЕС.

източник : Банкеръ

За 30 години Източна Германия почти настигна Западна

Трийсет години след обединението на Германия бившата Германска демократична република (ГДР) до голяма степен е наваксала икономическото си изоставане от западните провинции. Жителите на районите, които са били част от Източна Германия, обаче остават по-недоверчиви към демократичните институции в сравнение с техните сънародници на запад, показва годишният доклад за германското обединение, цитиран от AFP. Брутният вътрешен продукт (БВП) на глава от населението в провинциите от бившата ГДР, включително столицата Берлин, е средно 79,1% от този в останалата част от страната. Това е впечатляващо подобрение от 1990 г., когато БВП на глава от населението в ГДР e едва 37% от този на запад, отбелязва AFP. До голяма степен е запълнена и пропастта в жизнения стандарт – средните доходи в Източна Германия през 2018 г. са били 88,3% от тези в Западна, отчасти благодарение на голяма мрежа от малки и средни предприятия, някои от които са специализирани в областта на новите технологии. Разликата със Западна Германия все пак остава съществена, най-вече поради значително по-ниската гъстота на населението в източната част на страната, както и липсата на централи на големи фирми и компании, които биха инвестирали в научната и развойната дейност. При заетостта също се наблюдава известно наваксване. През 2005 г. равнището на безработицата в бившата ГДР е било над 15%, а сега е намаляло под 10%, а в някои райони дори е около 6%, което е близо до 4-те процента в части от Южна Германия. В доклада обаче се уточнява, че това донякъде се дължи на пенсионирането на хората от по-стари поколения. В някои области Източна Германия се справя по-добре от Западна, например в достъпа на жените до работа на пълно работно време – 74% срещу 68% – като една от причините е по-ефективната система за гледане на деца. В бившата ГДР обаче доверието в държавните институции е едва 78% срещу 91% в бившата ФРГ. Има разлики и в "отношението към чужденците" – крайната десница постига в източните провинции с изключение на Берлин най-високите си в страната изборни резултати, често пъти над 20%, отбелязва AFP.

text