Правителството ще назначи членове на УС на Държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система – Управление и бизнес

Ще се одобри постановление за одобряване на допълнителен трансфер по бюджета на ДОО за 2020 г., внесено от министъра на труда и социалната политика. 

източник : Банкеръ

Как да работим успешно от вкъщи, когато семейството е у дома

В условията на пандемия много от нас са принудени да работят от вкъщи, което изисква гъвкавост и способност за ефективно организиране на работата при всякакви условия. Но как да съчетаем успешния работен процес, домакинските задължения, а също и да обръщаме внимание на децата? Рецептата за това дава Светлана Даренских, психолог в семейния център "Хорошевский" към Московското управление на труда и социалната защита, предава руската агенция РИА Новости. 7 основателни причини да работите у дома Семейството и работа от дома е въпрос на работа в екип. Както можете да си пречите помежду си, така можете да си бъдете и голяма подкрепа и помощ. За да можете лесно да работите у дома и да се върнете в офиса без големи сътресения, психологът съветва да спазвате редица прости правила. На първо място, препоръчително е да се придържате към обичайното ежедневие и да не го променяте, дори ако възникне такава възможност. "Ставане с будилник, закуска, обяд, ходене до магазина - всичко е същото като по време на нормален работен ден. Психиката ни е устроена по такъв начин, че в предвидима и ясна ситуация сме по-спокойни и продуктивни", обяснява специалистът. След това трябва да създадете комфортно работно място и да го оборудвате по такъв начин, че да предразполага към желаното работно настроение. Психологът смята, че най-лесният начин е да носите дрехи като тези, с които ходите на работа. Работите от вкъщи? Ето как да станете по-продуктивни, отколкото в офиса За служителите с малки деца специалистът съветва да им разкажат за причините да работят от вкъщи и да създадат определен график за игра, към който да се придържат. "Винаги е по-лесно да организирате децата, ако те видят от вашия пример - че действате по определена схема. Обсъдете с детето и му съставете режим за деня. Можете да измислите игра, в която всички сте колеги, които работят от дома. Определете правила и бонуси за всяко изпълнено правило", съветва Даренских. Как да намерите време за работата, брака и децата ви Според нея възможността да се договориш с членовете на семейството за време, в което не трябва да те безпокоят, също е изкуство. Ако успеете от първия път, това е победа. Важна работа може да бъде планирана, докато детето е на разходка или спи. Освен това психологът припомня за почивката, от която един служител се нуждае при самоизолация. "Дори на работа имаме малки почивки, в които можем да отидем да пушим или да си поговорим с колеги. Тези почивки са ограничени във времето: 5 до 10 минути. У дома може да има същото правило. Важно е да го спазвате. Обяд със семейството без телефон и компютър ще помогне да укрепите връзката си, да се сближите един с друг", обобщава Даренских.

text

„Новата норма“ – незабавни плащания в рамките на секунди, 24 часа в денонощието, 365 дни в годината – Финансов дневник

Бих искала да Ви приветствам с добре дошли на видеоконференцията на тема „Адаптация и управление на дигиталните портфейли, дигиталните банкови услуги и контакти с...

източник : Банкеръ

Здравната система не е подготвена за такъв натиск и няма да издържи, смята д-р Десислав Тасков – Общество и политика

Той подчерта, че тезата на БСП за Covid болници е най-доброто решение, за да могат да бъдат отделени пациентите с коронавирусна инфекция от другите болни.

източник : Банкеръ