Мая Манолова: Борбата за честни избори е дълг на депутатите – Общество и политика

"Ако г-жа Нинова действително искаше честни избори и видеонаблюдение, щеше да го внесе в Закона за извънредното положение, а не в Изборния кодекс. Разликата е в това,...

източник : Банкеръ

Vivacom купува Net1 и ComNet Sofia

Vivacom ще разшири позициите си на доставчик на фиксиран интернет и телевизия чрез придобиване на 100% от капитала на NET1 и ComNet Sofia. Сделката подлежи на одобрение от страна на регулаторните органи, като произнасянето им се очаква през 2021 г. Като част от United Group, водещ телекомуникационен и медия оператор в Югоизточна Европа, Vivacom прави поредната крачка за утвърждаване на позицията си на иновативен телеком от ново поколение и лидер в осигуряването на висококачествен достъп до интернет и телевизия. Холдингът United Group продължава експанзията си на българския пазар, след като вече придоби Vivacom, групата около Нова телевизия (най-голямата медийна група у нас) и няколко вестника, свързвани с депутата Делян Пеевски.  Сделката за NET1 и ComNet Sofia е част от стратегията на компанията да предоставя пакетни услуги и да бъде предпочитан доставчик за осигуряването на всички телекомуникационни нужди на едно домакинство или бизнес. Клиентите могат да избират между разнообразни варианти за фиксирани услуги в комбинация с мобилни такива – в доказано най-бързата мобилна мрежа в Европа според строгите анализи на Ookla. NET1 е сред водещите локални оператори на територията на град София с 13-годишен опит в предоставянето на интернет и телевизия за домашни потребители, както и в разработването на интегрирани телеком решения за бизнес клиенти, с гарантирани параметри и ниво на техническо обслужване, телефония, IT поддръжка, видеонаблюдение за бизнеса и др. ComNet Sofia е доставчик на интернет и телевизия от ново поколение със собствена оптична мрежа от типа Fiber-to-The-Building (FTTB).  

text

Борис Ячев връчи сертификати на студенти за проведен стаж в НС – Общество и политика

В продължение на две седмици младите хора наблюдаваха пряко работата на народните представители – в пленарна зала и на заседания на Антикорупционната комисия.

източник : Банкеръ

Румен Овчаров и Петър Димитров на съд заради строителството на АЕЦ „Белене“

Двама бивши енергийни министри отиват на съд заради строителството на втората атомна централа „Белене“.  Миналата седмица специализираната прокуратура е внесла обвинителен акт срещу Румен Овчаров и Петър Димитров и още двама души, съобщиха за БНР от Специализирания наказателен съд, предаде БГНЕС.  Другите двама обвиняеми са бившите шефове на Националната електрическа компания Мардик Папазян и Любомир Велков.  В обвинителния акт липсва името на бившия енергиен министър Делян Добрев, който също бе обвинен по аферата „Белене“.  За финала на продължилото близо 5 години разследване от прокуратурата не съобщиха изрично, така че не е ясно въз основа на какви доказателства е отпаднал Добрев.  А доказателствата са събрани в 350 папки, основното обвинение е за безстопанственост за стотици милиони евро.  Делото ще се гледа от съдия Виктор Чаушев, който трябва в едномесечен срок да насрочи разпоредителното заседание.

text

Прокуратурата атакува регистрацията на „Българско лято“ пред ВКС – Общество и политика

След едно отлагане на делото по регистрацията ѝ, СГС все пак вписа формацията на Васил Божков в регистъра с политическите партии преди седмица.

източник : Банкеръ