А. Василев: Кабинет “орел, рак и щука” с третия мандат не е добре

Ако няма ясна политическа подкрепа на едно правителство, тогава управляват сенчести интереси, смята съпредседателят на ПП

“Да се сформира кабинет “орел, рак и щука” с третия мандат не би било добре за България”.

Това заяви пред БНР съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев, бивш вицепремиер и министър на финансите.

По думите му без ГЕРБ, ДПС или “Възраждане” не би могло да има правителство: “Кажете ми как се прави естествена коалиция с тези три партии? Няма как да бъде”.

Той подчерта, че ПП още няма решение какво да е поведението ѝ по отношение на третия мандат.

“Освен ако не стане чудо, ще има избори в началото на април. Ако стане чудо – видим програма, която движи България напред, прекъсва корупцията и видим състав, който може да изпълни това – ще го подкрепим, но леко съм скептичен, че това ще се случи. Или, ако се случи, скептичен съм, че ще го подкрепят другите партии”, прогнозира съпредседателят на ПП.

Според него ГЕРБ и ДПС не са разпознали в Декларацията с приоритети на ПП възможност за правителство, защото от “Продължаваме промяната” им пречат да крадат.

Асен Василев коментира още: “Идеята не е вторият да управлява, това не е нормално. Идеята не е и седмият да управлява – това би било още по-малко нормално. Ако няма ясна политическа подкрепа на едно правителство, тогава управляват сенчести интереси и не е ясно кои са те. Правителството “Петков” беше добър пример за това как трябва да се подходи към коалицията”.

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]