Ангел Найденов обяви в социалните мрежи, че напуска БСП

Бившият министър на отбраната и дългогодишен депутат от левицата Ангел Найденов обяви снощи в социалните мрежи, че напуска БСП след конгреса в събота и след “саморазправата с част от хората с мнение, различно от позициите на ръководството”.

“Тази партия НЕ Е и НЕ МОЖЕ да е моята партия!”, написа той.

“Не е партията, за чието развитие и укрепване не съм жалил сили и време след “89 -та година, не е партията, която да споменавам с удовлетворение и упование заради решения, политики и поведение, не е партията с дух, принципи и ценности, от които да не се срамувам!”, написа още Ангел Найденов.

“След 43 години членство, от които 33 години в БСП, ПРЕКРАТЯВАМ членството си в партията!” – заявява Найденов в пост във Фейсбук.

Ето целия му пост:

“След днешното заседание на конгреса на БСП, след всичко случило се на него, след приетите решения и особено след саморазправата с част от хората, имащи собствено мнение и позиции различни от тези на ръководството, НЯМАМ МЯСТО в БСП!
Тази партия НЕ Е и НЕ МОЖЕ да е моята партия!
Не е партията, за чието развитие и укрепване не съм жалил сили и време след “89 -та година, не е партията, която да споменавам с удовлетворение и упование заради решения, политики и поведение, не е партията с дух, принципи и ценности, от които да не се срамувам!
След 43 години членство, от които 33 години в БСП, ПРЕКРАТЯВАМ членството си в партията!”

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]