Пентхаусът на Джани Версаче се продава за 10 млн. долара

Мезонет над Медисън Скуеър Парк, с мебели, принадлежащи на покойния Джани Версаче, се продава за 10 милиона долара. Това съобщава NY Post.

Пентхаусът се намира в модерния квартал NoMad на Ню Йорк на Madison Avenue 50. Той гледа към позлатената сграда New York Life, часовниковата кула в Metropolitan Life Tower и емблематичната сграда Flatiron Building. Мезонетът се състои от четири спални и четири бани с площ от повече от триста квадратни метра и има достъп до просторна тераса. Съобщава се, че в апартамента са запазени дивани, маси, столове и килими от покойния Джани Версаче, които могат да бъдат закупени с мезонета.

Джани Версаче е италианският моден дизайнер на друхи и сценични тоалети и основател на международната модна къща Versace /януари 1989 г./. Първият бутик е отворен в Милано на Via della Spiga през 1978 година.

Той беше застрелян от серийния убиец Андрю Кунанан сутринта на 15 юли 1997 г. на стълбите на имението си Casa Casuarina в Маями Бийч, след като се е връщал от разходка по Ocean Drive.

Джани Версаче е повлиян от творчеството на Анди Уорхол, древноримската и древногръцка култура както и от абстрактното изкуство. Смятан е за един от най-колоритните и талантливи дизайнери на ХХ век.

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]