Лидерът на БСП в Кюстендил подава оставка

Областният координатор на БСП в Кюстендил, бивш работник в службите за сигурност и доскорошен банкер, който изкара три, макар и къси, депутатски мандата, Бойко Клечков подава оставка. Това обяви той на пресконференция днес в партийната централа, но добави, че ще продължи да работи като редови член на партията.

Оставката идва след резултата на БСП в 10 МИР – малко над 5 хиляди гласа и малко над 13% на вота на 2 април. За пръв път от десетилетия местните социалисти не получават мандат.

Самата оставка обаче още не е факт, предстои процедура и обсъждане в клубовете и по организациите, поясни Клечков.

“Тя трябва да бъде обсъдена в общинските партийни организации. След това на областното съвещание, което ще се проведе може би в другата седмица или по другата, за да можем все пак там да се разгледа наново. И тогава вече мога да кажа окончателно какво е становището на цялата партийна организация. Говоря за кюстендилската партийна организация. Досега такъв случай не е имало. Може би това ще бъде първият случай, в който ще се разглежда и оставка на председател на областния съвет на БСП”, обясни той.

Коментарите в града са, че на Клечков просто не му с занимава повече с политика.

Прогнозите са БСП да не се подготви добре за местния вот наесен, няма и силен кандидат за градоначалник на Кюстендил, както и за съветници.

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]