Бориславова: Не можем да подкрепим ГЕРБ-СДС, опитваме да наложим нов модел в политиката

Лена Бориславова

Няма справедливост при прокуратура, която функционира като кол център за политици

“Ако акад. Денков реши, ще направи промяна в проектокабинета”

“Случващото се в последните дни е процес, започнал много отдавна. Още през 2013 година градският прокурор Николай Кокинов беше изобличен, че се намира в къщата на Бойко Борисов, че говорят за това как да се опъват чадъри, имаше записи. Сега изненадващото е, че по умишлено публичен начин прокуратурата сама се разобличава”. 

Това каза пред БНР Лена Бориславова от ПП-ДБ. 

И подчерта, че промяна в прокуратурата е необходима, “защото не може да има справедливост и правосъдие, когато цялата прокуратурата функционира като кол център за политици”. 

Бориславова подчерта, че ПП-ДБ не могат да подкрепят мандат на ГЕРБ-СДС, защото се опитват да наложат нов модел в политиката – това, което кажеш в предизборната кампания, трябва да остане като дадена дума. 

“Мандат на ГЕРБ – с премиер на ГЕРБ и с представители на ГЕРБ в правителството, е силно притеснително. Нямаме доверие в тяхната възможност този път да управляват прозрачно и справедливо. Във всички разговори, които имахме досега, никой не каза и дума, че моделът на управление досега не е бил правилен. Ние сме в политическа криза и не можем да си позволим да отидем отново на избори, затова премиерът, който трябва да намери баланса и да поведе страната напред, трябва да е човек, на когото имаме доверие – че ако дневният ред се подмени, ще подаде оставка”, обясни Бориславова.

Тя увери, че от ПП-ДБ осъзнават отговорността си и затова търсят работещи формули. 

“Не чуваме обратна връзка по същество… Първият мандат – след разкритията на прокуратурата, става все по-токсичен и труден за реализиране”, посочи тя.

По думите ѝ на акад. Николай Денков е гласувано доверие и ако той реши, ще направи промяна в проектокабинета. 

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]