Петков си призна, че пази Борисов, заяви Тошко Йорданов

Тошко Йорданов

Вчера Кирил Петков прекрасно си призна какво има в записите на Василев, как той пази Бойко Борисов, как войната е за цвят, как трябва да се направи правителство, как са се договаряли да сменят и реформират службите по съгласие на чужди посолства. Това е национална измяна”, заяви от кулоарите на Нароното събрание Тошко Йорданов от ИТН.

Припомняме, че вчера съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков обяви, че срещу техните редици е организирана атака от страна на службите, и по конкретно – депутати са записвани по време на партийни срещи.

“Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в парламента и нашите офиси, по време на Изпълнителен, Национален съвет, срещи в Народното събрание. Записи, както на хора от “Продължаваме промяната”, така и на хора от “Демократична България”, подчерта той.

Петков обяви, че като инструмент за това е използван емоционално нестабилният политик Радостин Василев, който се разследва от Гешев. По думите му Василев лично се е похвалил, че зад тези свои действия има подкрепата на държавни центрове на власт, които не искат да бъде създадено правителство.

Той добави и че Радостин Василев има нереалистична цел, която е да започне свой политически проект, с който да помогне да бъде взривена държавата.

Петков уточни, че записите представляват сглобяване на отделни фрази, думи и изрази, които са извадени от контекста, за да създадат внушения. 

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]