„Ние идваме!“ със свой политически проект

Николай Хаджигенов и Арман Бабикян – създателите на „Ние идваме!“ – обявиха, че стават политически проект.

Те направиха този анонс на своята „Фейсбук“ страница. Хаджигенов и Бабикян се превърнаха в тандем, като едни от организаторите на протестите срещу Бойко Борисов и управлението му през лятото на 2020 година. Те бяха част от т. нар. “Отровното трио”, като третият в групата им бе проф. Велислав Минеков, по-късно министър на културата в два от служебните кабинети.

В профила си във “Фейсбук” Хаджигенов и Бабикян посочват:

“Ние идваме!” повече от месец критикуваше аргументирано варианта за сключване на правителствена коалиция с ГЕРБ, под закрилата на ДПС. Това вече е безсмислено. Имаше смисъл да го правим, за да се избегне грешката, за да не бъдат измамени хората, които повярваха в промяната, демокрацията и справедливостта. Днес те вече са измамени,“ написаха от неправителствената организация.

Те са категорични, че в миналото Тройната коалиция между БСП, ДПС и НДСВ отново е „спасявала“ България и нейния външнополитически курс – събирайки в съюз непримирими врагове, като младата вълна на НДСВ и старите корупционери от БСП. Спойката по онова време отново била извършена от ДПС. И тогава онази коалиция дала старт на най-голямата корупция, продължила с 12-годишното управление на Борисов. 

От „Ние идваме!“ уточняват в поста си, че днес нямат какво да обясняват – хората знаят за какво са протестирали. Техните желания тогава по нищо не приличат на случващото се в днешния ден. А вина за това положение имат и фашизоидни плашила, осребрили политиката на Путин, добавят Хаджигенов и Бабикян.

Те уточняват, че по време на Тройната коалиция ролята на подобни плашещи фигури играела “Атака”. Сега отново гражданите получават плашила за наивници, а демократите забързано са намерили спасение в скута на мафията от вчерашния ден. Така, точно през корупцията, интересите на Путин са пробили снагата на държавата ни.

„Вина за това положение има и президентът Радев, който, вместо да върши работата си по закон, се превърна в люпилня на политически проекти, от които сам се отказваше. Защото от солидарна страна с една нападната и обезобразена държава, промени курса на България към хладен наблюдател на човешкото нещастие. Защото неговият кабинет не заведе дело срещу “Газпром”, когато спряха незаконно енергията за нас. Защото няма право да обявява за войнолюбци хора, които искат да запазят страната си от държава, която ни обяви за враг. Защото встрани от европейската политика, се опитва да ограничи износа на оръжие за Украйна и да защити България от хибридните атаки на Кремъл,“ допълват от “Ние идваме!”

Хаджигенов и Бабикян подчертават, че  уважават експертите в новия кабинет, но не приемат измамата, с която са били инсталирани от „Продължаваме промяната” и „Демократична България“. Те уточняват, че споменават само тях, защото към ГЕРБ са имали само едно изискване – да слязат от власт. 

“Има утрешен ден и той вероятно ще дойде скоро. Той е важен за стотиците хиляди, които повярваха в промяната, а не на партийните секретари и мераклиите за държавен пост. “Ние идваме!” ще дадем възможност на хората, които държат на законите и демокрацията, да имат свое политическо представителство,“ категорични са Хаджигенов и Бабикян.

Припомняме, че през 2021 г. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян създадоха неправителствената организация „Ние идваме!“, като по онова време те бяха депутати от “Изправи се! Мутри вън!” (повече по темата ТУК).

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]