В 5 от 70 софийски училища ремонтите ще продължат и след 15 септември

В 70 училища и 77 детски градини в София се извършват основни и текущи ремонти, някои от които няма да могат да приключат до 15 септември.

„В общо 6 училища, в които се изпълнява енергийно обновяване, заедно с 2-ро СУ „Акад. Емилиян Станев“, работата ще продължи и след първия учебен ден, без да се пречи на учебния процес”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова при посещение и проверка на санирането в школото заедно с кмета на район “Витоша” инж. Теодор Петков.

Директорите на училищата и районните кметове имат задача да създадат организация за протичане на учебния процес, допълни Фандъкова.

2-ро СУ „Акад. Емилиян Станев“ е най-голямото учебно заведение на територията на район „Витоша“. Изпълняват се мерки за енергийна ефективност, полага се външна топлоизолация по стени, топлоизалация и хидроизолация по покриви. Средствата са осигурени от Oбщинската агенция за приватизация.

В район “Витоша” това лято е направена и цялостна подмяна на отоплителната инсталация на 5-то ОУ „Иван Вазов“. Започна и изграждането на ново основно училище с детска градина в кв. „Манастирски ливади-запад“.

  • Училищата, в които се извършват мерки за енергийна ефективност и строителни работи продължават след 15 септември, са:

28-мо СУ „Алеко Константинов“, 48-мо ОУ „Йосиф Ковачев“, 7-мо СУ „Свети Седмочисленици“, 12-то СУ „Цар Иван Асен II“, 8-мо СУ „Васил Левски“.

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]