Книжна вселена “завладява” бул. “Витоша” от 4 септември

От 4 до 10 септември булевард “Витоша” и парка пред НДК ще се преобразят в книжна вселена, населявана само от книжари и читатели, захранвани само с книги от над 140 бългаски издателства.

Едно от най-големите изложения на книги в страната се завръща! “Алея на книгата” ще се проведе в София, с цяла седмица срещи с автори, събития за деца, премиери на книги и дискусии.

Неизменна част от “Алеята на книгата” е “Литературният кът”, където протича специална литературна програма. Официалното откриване е на 4 септември от 11:00 часа, в шатра 40, пред Националния дворец на културата.

Началото ще бъде поставено от министър-председателя акад. Николай Денков и Десислава Алексиева – председател на Управителния съвет на Асоциация “Българска книга”.

През следващите дни ще последват срещи с писатели като Захари Карабашлиев, Йоанна Елми, Тихомира Панайотова, Георги Константинов, Петя Русева, Аманда Проуз, Алина Нелега, Александър Арнаудов, Иван Ланджев, Марин Бояджиев, Здравка Евтимова, Едвин Сугарев, Димитър Шумналиев, Петя Кокудева, Георги Гаврилов, Емануил Видински, Костадин Костадинов, Тони Николов, Калин Терзийски и много други.

Издателство “Лемур” ще ви представи най-новото от италианската литературна сцена, а издателство “Персей” – десет книги от десет европейски страни.

За децата ще има конкурс с подаръци, куклено шоу, детски концерт, игра с интерактивни карти и много занимания с книжки.

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]