Депутатите ще обсъдят ротация в ръководството на правната комисия в НС

Парламент нова зала

Депутатите ще обсъдят ротация в ръководството на Комисията по правни въпроси на Народното събрание. Това предвижда проектопрограмата на парламента за тази седмица.

Предлага се заместник-председателят на правната комисия Анна Александрова от ГЕРБ-СДС да бъде избрана за неин председател, а сегашният председател Стою Стоев от “Продължаваме промяната – Демократична България“ да бъде освободен от поста и избран за заместник-председател на комисията. Предложението е внесено от Десислава Атанасова – председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Предстои да бъде разгледано и проекторешение за избор на председател на Комисията по културата и медиите. Предлага се Тома Биков от ГЕРБ-СДС да застане начело на комисията на мястото на Вежди Рашидов, който подаде оставка и беше освободен като народен представител.

Първа точка в предложения дневен ред за тази седмица е и освобождаване на Димитър Бъчваров като член на Надзорния съвет на Агенцията за публичните предприятия и контрол, заради подадена от него оставка.

В проектопрограмата са предвидени на първо четене четири законопроекта за промени в Закона за движението по пътищата, както и второто четене на изменения в Закона за храните, в Закона за електронното управление и в Закона за достъп до обществена информация.

В петък депутатите ще разгледат годишните доклади за дейността на Държавна агенция “Национална сигурност”, на Държавна агенция “Разузнаване”, на Служба „Военно разузнаване“ и на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства за 2022 г. След това предстои редовният парламентарен контрол.

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]