Георги Георгиев е сезирал прокуратурата за незаконен строеж в жилищен квартал

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев е подал сигнал в прокуратурата срещу разрешение за строеж в район “Възраждане”. Срещу предстоящото строителство има и сериозно гражданско недоволство, съобщават пресцентърът на съвета.

Строежът пред блок 18 в Зона Б-5 на район “Възраждане“ се е оказал сходен на случая в квартал „Овча купел“. Гражданите са се оплакали на председателя за строителството на нова сграда с площ от над 7000 кв.м. в близост до домовете им.

„Поисках от главния архитект на Столична община Здравко Здравков да установи дали има нарушения при строителството. Кметът на района г-жа Савина Савова ни съдейства напълно при проверката, за което ѝ благодаря. Резултатите са, че има нарушения в строителната документация и при определяне на отстоянията на новата сграда спрямо съществуващия голям жилищен блок“, обясни Георги Георгиев.

Той допълни, че след месец работа по случая и намиране на законови основания днес, 8 септември, той е сезирал прокуратурата и е информирал за това и протестиращите граждани.

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]