И президентът се срещна с “Лукойл” и настоя за предвидими цени

След като ръководството на “Лукойл” се срещна днес с премиера Николай Денков, и президентът Румен Радев проведе среща с представителите на екипа на компанията в президентската институция.

Президентът подчертал доброто сътрудничество и открития диалог между служебния кабинет и руската компания, съобщават от пресслужбата на президентството.

Той припомнил, че сътрудничеството между служебния кабинет и компанията довело до трайно намаляване на цените на горивата в България до най-ниските нива в Европейския съюз. Освен това от “Лукойл” прехвърлили своето седалище от Швейцария в България и започнали да плащат данъци в страната.

Основните теми за разговор по време на днешната среща били свързани с възможностите на “Лукойл” за алтернативни доставки на петрол, с осигуряването на непрекъснатост в производствения процес и гаранциите за заетост след прекратяването на концесията на пристанище “Росенец”. Разговорите също така обхванали предприетите от управляващите действия за предсрочно преустановяване на дерогацията за внос на руски суров петрол.

Президентът Радев подчертал, че очаква надеждни доставки и предвидими цени на горивата, тъй като това е от съществено значение за стабилността и растежа на България.

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]