Очакваме да се наредят съвсем правилно планетите, чакаме ГЕРБ, заяви Васил Терзиев

“Продължаваме промяна – Демократична България” и “Спаси София” внесоха документите за регистрация на местната коалиция за изборите в София в общинската избирателна комисия.

“Явяваме се обединени на тези избори, за да дадем тласък на града. Да работим всички заедно за един по-хубав и модерен европейски град”, заяви Васил Терзиев. “Чакаме кой ще е най-големият ни конкурент, след час може би ще разберем, чакаме ГЕРБ да обяви кандидата си, това е базирано на астрология, очакваме да се наредят съвсем правилно планетите. Социологическите проучвания посочват, че те са най-големите ни конкуренти.

Според Терзиев трите най-сериозни проблема на столицата са презастрояването, чистотата на въздуха, канализацията, централизираният модел, комуникацията с гражданите и бизнеса.

“Астрологията си казва думата. Кандидатът на ГЕРБ няма значение, борбата ни е срещу модела на управление”. Така коментира предстоящия избор по БНТ Васил Терзиев, кандидат на ПП-ДБ и “Спаси София” за кмет на София.

Той определи направеното метро в столицата като нещо хубаво и положително, което се е случило в мандата на ГЕРБ.

Критиките му са към централизирания модел на управление, фаворизирането на определени фирми и райони, наш кмет, ваш кмет – това са пороците, които искаме да  се изчистят в управлението. Според Васил Терзиев са необходими повече средства и по-добро планиране, да се дадат повече правомощия на районните кметове.

Васил Терзиев се определи като отборен играч. “Работим да няма балотаж, няма значение с кой кандидат. Важното е да има сблъсък на идеи, а не на отричане. Нямам обвързаност с никакви служби”, отбеляза той.

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]