Край Тюленово откриха дрон с прикрепена към него бомба

Малко преди 22.00 часа вчера, 17 септември, на спешния телефон 112 е бил подаден сигнал за дрон с прикрепена бомба към него в района на Тюленово. Периметърът около скалата, където бил забелязан, e бил отцепен, съобщава NOVA.

В социалните мрежи са публикувани снимки от Радослав Русев. Той твърди, че до късно снощи устройството е било заседнало на скалите и е имало светлинна индикация.

От командването на Военноморските сили съобщиха, че тази сутрин екип от групата за невзривени боеприпаси пътува към Тюленово. Според експертите става въпрос за 82-милиметрова мина, прикрепена към устройство, за което все още не е ясно дали е дрон. 

От ВМС уточниха, че ще обезвредят мината и по-късно ще разпространят официална информация по случая.

Според Радослав Русев цялото устройство е дълго между 3 метра – 3.5 метра, а бомбата е с дължина около 50-60 сантиметра. В района, където я забелязал, има ресторант и хотели, а институциите бездействали – не реагирали веднага. Нещо повече – при обаждането му на тел. 112 операторите решили, че подава фалшив сигнал.

Русев обясни пред NOVA, че гости на хотела, в който той е мениджър, били видели дрона да се носи в морето на няколко километра от скалите, на които той го е заснел.

източник : Национален седмичник за финанси, икономика и политика |]