Архив на категория: Криминално

Велико Минков: Бях ужасен, че синът ми е в ръцете на убийци – собствените му майка и баба

Велико Минков, който се бори да бъде признат като биологичен баща на бебето на Габриела Славова с прочувствен пост в социалните мрежи.

Той благодари на майката на покойния Пейо, в чието убийство са обвинени Габриела и майка й Красимира Трифонова. Именно на нея са дадени за временно отглеждане 6-годишната дъщеря на убития и 4-месечното бебе, за което Минков твърди, че е негов син. По силата на закона, като съпруг на Габриела, убитият Пейо Пеев е официален баща на двете деца. Той обаче е имал намерение по съдебен път да признае, че Велико Минков е биологичен баща на детето, съобщи неговата адвокатка.

„Тези дни се превърнаха и във въртележка от страх, че синът ми е в ръцете на убийци – които, за съжаление, са собствените му майка и баба, после радост, че е изведен от жилището на тези свръхопасни хора, уплаха къде е всъщност и кой се грижи за него и накрая глътка спокойствие, че се оказа в доста по-сигурни ръце, отколкото тези на собствената му майка, Габриела. Иванка Пеева, благодаря ти безкрайно за грижите, които полагаш в момента за моя невръстен син!“, написа Велико Минков във Фейсбук (запазен е оригиналният правопис бел. ред).

Мъжът отбелязва, че ще бъде наистина спокоен, когато грижите за бебето бъдат поверени на него. Той благодари за подкрепата, която е получил от приятели, познати и непознати.

„Надявам се час по-скоро да възтържествува и справедливостта чрез съда, а моят син да ми бъде поверен, като обещавам да дам всичко от себе си да израсне с по-големия си брат в живота си и да гледаме заедно безброй пъти Царя Лъв, напомняйки си, че горе от звездите ни гледа един татко лъв…“

Габриела Славова бе освободена под домашен арест преди дни с мотива, че трябва да се грижи за малкото си бебе. Самата тя обяви пред журналисти, че не знае къде се намират децата й, разговаряйки с медиите през затворената врата на дома си.

Източник – https://dariknews.bg/novini/bylgariia/veliko-minkov-biah-uzhasen-che-sinyt-mi-e-v-rycete-na-ubijci-sobstvenite-mu-majka-i-baba-2373578