Архив на категория: Спорт

Рубльов отстрани двукратния шампион Алкарас в Мадрид

Руснакът Андрей Рубльов се наложи над защитаващия титлата си Карлос Алкарас с 4:6, 6:3, 6:2 на тенис турнира в Мадрид от сериите „Мастърс“ с награден фонд 7,877 милиона евро. Мачът продължи час и 58 минути.

Автор: – Източник : https://bnr.bg/post/101985273/rublyov-otstrani-dvukratnia-shampion-alkaras-v-madrid

Алехандро Торо се сбогува с волейболния Левски

Аржентинският волейболист Алехандро Торо напусна Левски София и си взе довиждане с клуба и феновете. Това стана в същия ден, в който Левски представи бившия национал Тодор Скримов като ново попълнение.

Автор: – Източник : https://bnr.bg/post/101985277/alehandro-toro-se-sboguva-s-voleibolnia-levski

Черноморец и Рилски спортист се класираха за полуфиналите

ЦСКА се наложи над шампиона Балкан с 82:77 (26:16, 21:18, 21:20, 14:23) като домакин във втората среща от четвъртфиналния плейоф между двата тима в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и изравни серията на 1-1 победи. Третият решителен двубой ще се проведе на 3 май в „Арена Ботевград“ от 19:00 часа. Победителят от тази двойки ще се изправи срещу Черноморец на полуфиналите.

Автор: – Източник : https://bnr.bg/post/101985278/chernomorec-i-rilski-sportist-se-klasiraha-za-polufinalite

Тодор Скримов: Надявам се на нови радостни моменти с феновете

Новото попълнение на волейболния шампион Тодор Скримов даде първото си кратко интервю пред клубния сайт. Бившият национал обеща, че се опита да повтори успехите от този сезон.

Автор: – Източник : https://bnr.bg/post/101985280/todor-skrimov-nadavam-se-na-novi-radostni-momenti-s-fenovete

Ботев (Пловдив) е на финал след нова победа над ЦСКА София

Отборът на Ботев (Пловдив) е първият финалист в турнира за Купата на България по футбол. „Канарчетата“ постигнаха втори успех над ЦСКА София, след като надиграха „червените“ с 2:0 като домакин в реванша и така с общ резултат 3:0 продължават напред в надпреварата. 

Автор: – Източник : https://bnr.bg/post/101985286/botev-plovdiv-e-na-final-sled-nova-pobeda-nad-cska-sofia

Данило Дончич почина внезапно от инфаркт в Сърбия

Данило Дончич, който съвсем до скоро бе треньор на Локомотив (София), е починал внезапно от масивен инфаркт в родната си Сърбия, научи БТА.

Автор: – Източник : https://bnr.bg/post/101985289/danilo-donchich-pochina-vnezapno-ot-infarkt-v-sarbia

Стамен Белчев: Сами попаднахме в капана на противника

Старши треньорът на ЦСКА София – Стамен Белчев, бе разочарован след отпадането на неговия тим на полуфиналите в турнира за Купата на България по футбол. Наставникът на „червените“ изрази съжаление, че отборът му не е влязъл концентриран в мача.

Автор: – Източник : https://bnr.bg/post/101985292/stamen-belchev-sami-popadnahme-v-kapana-na-protivnika

Яник Синер напусна турнира в Мадрид заради контузия

Световният номер 2 в тениса Яник Синер има „все по-силни болки“ в областта на дясното бедро и бе принуден да се откаже от участие на четвъртфиналите на турнира от сериите „Мастърс“ в Мадрид, предаде АФП. Така канадецът Феликс Оже Алиасим, който е под номер 35 в света, се класира без игра за полуфиналите.

Автор: – Източник : https://bnr.bg/post/101985295/anik-siner-napusna-turnira-v-madrid-zaradi-kontuzia

Душан Керкез: Можем да спечелим купата

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) – Душан Керкез, който днес празнува своя рожден ден, не скри радостта си след отстраняването на ЦСКА София в полуфиналите в турнира за Купата на България по футбол. 

Автор: – Източник : https://bnr.bg/post/101985299/dushan-kerkez-mojem-da-spechelim-kupata

Борусия (Дортмунд) взе минимален аванс на ПСЖ

Отборът на Борусия (Дортмунд) взе много ценна победа срещу Пари Сен Жермен с 1:0 в първия полуфинал от Шампионската лига. Единственото попадение в мача вкара таранът на германския отбор Никлас Фюлкруг в 36-ата минута на мача. През втората част много пропуски направиха и двата отбора, но най-вече гостите от ПСЖ.

Автор: – Източник : https://bnr.bg/post/101985302/borusia-dortmund-vze-minimalen-avans-na-psj

Ал Насър с Роналдо и Мане на финал за Купата на краля

Отборът на Ал-Насър се класира за финала на Купата на краля в Саудитска Арабия, побеждавайки на 1/2-финала състава на Ал-Халеей с 3:1. Двете големи звезди на домакините Кристиано Роналдо и Садио Мане бяха в основата на успеха на своя тим, реализирайки головете в мача. Португалецът се разписа в 17-ата и 57-ата минута, а сенегалецът бе точен в 37-ата от дузпа. За гостите пък голът бе на сметката на Фауаз Ал Тераис в 82-рата минута.Ал-Насър диктуваше събитията на терена още от самото начало и в 17-ата минута стигна до откриване на резултата. Кристиано Роналдо се възползва от грешка при изнасянето на топката от съперника и със страхотен удар от воле я прати в опразнената врата за 1:0.В 37-ата минута Садио Мане удвои преднината на своя тим от дузпа, отсъдена за игра с ръка на защитник на Ал-Халеей.След това в 57-ата минута отново Роналдо направи резултата класически. Той засече отблизо подаване на Абдула Ал Хаибари.Освен това още два гола на домакините бяха отменени.Ал-Халеей направи загубата си малко по-почетна в 82-рата минута, когато завърши бърза контрааката.С тази победа Ал-Насър ще играе на финала на Купата на краля за пръв път от 2020 година насам, когато губи от Ал-Хилал. Сега той ще има шанс за реванш, тъй като съперникът в битката за трофея отново ще е същият.

Автор: – Източник : https://bnr.bg/post/101985310/al-nasar-s-ronaldo-i-mane-na-final-za-kupata-na-krala

Антов титуляр при успех на Кремонезе в серия "Б"

Кремонезе, където играе българският национал Валентин Антов, се наложи над Пиза с 2:1 в мач от 36-ия кръг на Серия Б. Защитникът започна като титуляр и остана на терена през целия мач. Даниел Чофани откри резултата от дузпа за Кремонезе, а Марко Д’Алесандро изравни за Пиза в началото на втората част. Масимо Кода донесе успеха на домакините пет минути преди края на редовното време. Тимът на Кремонезе е на четвърто място в класирането и ако запази позицията си, ще започне от полуфиналите в баражите за влизане в елита.

Автор: – Източник : https://bnr.bg/post/101985312/antov-titular-pri-uspeh-na-kremoneze-v-seria-b

Хебър – Лудогорец пряко по "Хоризонт"

Отборите на Хебър и Лудогорец се изправят един срещу друг за трети път в рамките на две седмици. За двата състава днес предстои реванш от полуфиналите на турнира за купата на България по футбол. Срещата на стадион „Георги Бенковски“ е от 18.45 часа и ще бъде предавана пряко по програма „Хоризонт“ на БНР. Главен съдия на мача ще е Георги Гинчев.Шампионите имат комфортна преднина от четири гола и ако не се стигне до някаква сериозна изненада днес, тимът на Георги Дерменджиев ще си уреди битка за трофея с Ботев (Пловдив). Преди седмица разградчани разбиха днешния си съперник в първия мач и се очаква в Пазарджик голяма част от титулярите да отстъпят мястото си на футболисти, които получават по-малко игрово време.Домакините ще играят за честта си и ще търсят положителен резултат, с който да зарадват своите привърженици, а и да повдигнат самочувствието си преди финалния етап на първенството, в който играчите на Любослав Пенев ще се борят за оставане в елита. В момента Хебър заема баражното 14-о място, а на старта на плейофите допусна загуба с 0:2 от един от преките си конкуренти Локомотив (София).През уикенда Лудогорец пропусна отлична възможност да се поздрави с 13-ата си поредна шампионска титла и ще се наложи празненствата на „Хювефарма Арена“ да почакат. Лудогорец завърши наравно 3:3 в зрелищен двубой срещу Крумовград и по този начин прекъснаха страхотната си серия от 13 поредни шампионатни победи.Треньорът на Любослав Пенев ще трябва да се справя с известни кадрови проблеми в състава. Аут заради натрупани картони са Мартин Михайлов, Божидар Пенчев, Шейх Диаманка и Атанас Кабов, а след изтърпяно наказание се завръща Архан Исуф.

Автор: – Източник : https://bnr.bg/post/101985332/hebar-ludogorec-prako-po-horizont

Време е за полуфиналите в Лига на конференциите

Днес ще се изиграят първите мачове от полуфиналите от Лигата на конференциите. Астън Вила приема Олимпиакос, а Фиорентина е домакин на Брюж.Бирмингамци са големият фаворит в турнира. Те са водени от специалиста в евротурнирите Унай Емери, който има три трофея в Лига Европа със Севиля и два финала с Виляреал и Арсенал. Наставникът вдигна Вила на друго ниво и тимът се бори с най-добрите в Англия, като е напът да си спечели място в Шампионската лига за следващия сезон. Отборът от Бирмингам има една загуба в последните си 10 мача във всички турнири и тя е от Манчестър Сити.На другата резервна скамейка също е испанец – Хосе Луис Мендилибар. Той пък триумфира в Лига Европа миналия сезон също със Севиля. Той пое гръцкия гранд през февруари, като е третият наставник на на тима през този сезон. Мотивацията на Олимпиакос ще е голяма, тъй като финалът в турнира ще се проведе в Атина. Гърците обаче нямат добра статистика при гостувания в Англия – 3 победи, 1 равенство и 16 загуби.Астън Вила ще бъде без титулярния си вратар Емилиано Мартинес, който получи контузия в бедрото по време на мача с Челси. Аржентинецът продължава да прави циркове, но и да носи победи на отбора си. На четвъртфиналите той се превърна в герой, след като отрази два удара при успеха с дузпи над Лил. Срещу Олимпиакос на вратата ще е Робин Олсен, който има опит в Гърция, тъй като е носил екипа на ПАОК.Под ръководството на временния треньор Ники Хайен Брюж няма загуба в последните си осем мача, като спечели седем от тях. Отборът е в отлична форма и пристига с увереност във Флоренция. “Виолетовите” имаха нужда от продължения, за да преодолее Виктория Пилзен на четвъртфиналите. Те са в серия от 11 поредни мача в евротурнирите без загуба.

Автор: – Източник : https://bnr.bg/post/101985338/vreme-e-za-polufinalite-v-liga-na-konferenciite

Четири отбора в битка за турнира Лига Европа

Тази вечер от 22 часа ще се изиграят първите мачове от полуфиналите на футболния турнир Лига Европа. Това са срещите Рома – Байер (Леверкузен) и Марсилия – Аталанта.Определено наглед по-интригуващ е сблъсъкът на “Олимпико” между двамата млади наставници Даниеле Де Роси и Чаби Алонсо, които впечатляват с работата си начело на своите отбори. Световният шампион с Италия от Мондиал 2006 преобрази “вълците” както откъм игра, така и откъм резултати, а освен това в миналия кръг на турнира поднесе изненада с отстраняването на Милан. От друга страна, първенецът с Испания от Световното първенство през 2010 г. изведе “аспирините” до историческа първа титла в Бундеслига и няма загуба в рекордните 46 мача през този сезон. Надеждите в Леверкузен са за требъл в края на кампанията, но за да запази шансове за тази цел, тимът трябва да отстрани “джалоросите”.Мачът на “Велодром” обаче не бива да бъде подценяван. Домакините от Марсилия може и да са колебливи в изявите си през този сезон, но са много стабилни на своя стадион, на който имат само една загуба от началото на кампанията: 0:2 от Пари Сен Жермен в края на март. Освен това тимът не веднъж е продължавал напред в евротурнирите, въпреки че е бил в ролята на аутсайдер. Междувременно, в Аталанта мечтаят за първи финал в състезанията на УЕФА в клубната история. Бергамаските напълно си заслужиха участието на полуфиналите, след като отстраниха големия фаворит за трофея Ливърпул. Също така съставът на Джан Пиеро Гасперини се бори за място в топ 5 на Серия А и ще играе финал за Купата на Италия срещу Ювентус.

Автор: – Източник : https://bnr.bg/post/101985340/chetiri-otbora-v-bitka-za-turnira-liga-evropa

Българка с брозов медал във волейболното първенство на Румъния

Националката Нася Димитрова и тимът на Рапид (Букурещ) спечелиха бронзовите медали в румънската Дивизия А1. Воденият от Дарко Закоч отбор надигра КСМ Търговище с Петя Баракова, Моника Кръстева и Славина Колева с 3:0 гейма в петия двубой помежду им. Така Рапид спечели серията с 3-2 успеха. Нася Димитрова се отчете с 13 точки (2 блокади). Толкова записа и Ника Маркович (1 ас, 2 блокади). Най-резултатна бе Йоана Бачиу с 15 точки (2 блокади), 14 точки добави Ели Уатара (2 аса, 3 блокади). За съперника Моника Кръстева се отчете с 13 точки (1 ас, 1 блокада), Петя Баракова приключи с 4 точки (3 аса, 1 блокада). Славина Колева завърши с 12 точки (2 блокади). Дъщерята на Жилберто Фильо годой – Жиба – Ариана-Кристиана Пирв реализира 11 точки (1 блокада).

Автор: – Източник : https://bnr.bg/post/101985355/balgarka-s-brozov-medal-vav-voleibolnoto-parvenstvo-na-rumania

Каква е философията на футболния фен?

Каква е философията на футболния фен – емоциите ли са най-важното, за да бъдеш истински фен, или връзката с един отбор е нещо повече? Разговаряме с двама души, които истински съпреживяват победите и загубите на любимите си отбори – Емилия Николова, маркетинг специалист, и Христо Раянов, журналист. Николова се превръща във фен на „Арсенал“, когато случайно, превключвайки телевизионните канали, попада на дербито на Северен Лондон – мач на „Арсенал“ срещу „Тотнъм“. Преди 30 години Раянов е привлечен от „Ливърпул“ заради класата, стила на игра и историята на английския отбор.

Автор: – Източник : https://bnr.bg/post/101985416

Представят кандидатурата на България за европейско по стрелба след Великден

Председателят на Българския стрелкови съюз Весела Лечева ще представи българската кандидатура за Европепйското първенство по стрелба през 2026 година след Великденските празници. Тогава пристига делегация на Европейската федерация, която ще има среща с министъра на младежта и спорта Георги Глушков, а след това ще отпътува за Бургас, за да види възможностите на „Арена Бургас“, инфраструктурата и хотелската база.  „Надявам се нашите гости да останат доволни от видяното и да можем след дълги години да приемем и голям спортен форум в спортната стрелба“, коментира Весела Лечева.  Българските състезатели вече могат да използват и обновеното стрелбище в квартал „Гео Милев“ в София, което след мащабния ремонт може да бъде домакин на международни прояви от най-висок ранг. „Много се радвам, че българската стрелба вече ще има модерен стрелкови комплекс. Това е мястото, на което се готвят най-добрите ни състезатели. Опитахме се да изградим условия за българските стрелци, които да са максимално близки до тези условия, които имат конкурентите ни от най-добре развитите страни в спортната стрелба – Германия, САЩ, Китай, Индия и всички останали държави. Точно преди година и половина тук беше много трудно да си представиш, че някой ще пожелае да влезе и да тренира. Радвам, се, че вече имаме и 30 електронни мишени. Надявам се в следващите години да имаме такива и за малокалибреното стрелбище“, коментира Лечева.

Автор: – Източник : https://bnr.bg/post/101985443/predstavat-kandidaturata-na-balgaria-za-evropeisko-po-strelba-sled-velikden

Четирима волейболисти са отказали да играят за националния ни отбор

Четирима състезатели са отказали да се отзоват на поканата на новия селекционер на националния отбор по волейбол Джанлоренцо Бленджини. Италианецът предпочете да не назовава имената им, но президентът на федерацията Любомир Ганев каза, че няма проблеми да каже кои точно са те.“Аз ще ги кажа. Това са Георги Сеганов, Розалин Пенчев, Влади Станков и Бранимир Грозданов. От тях имаме и писмен отказ, за да не станат недоразумения, че не са разбрали или не са получили повиквателни. Чакахме такъв от Розалин Пенчев, мисля, че дойде. Това са хора, които няма да работят с националния тим следващите пет години“, заяви Ганев.“Казвам нещата директно. Преди време играчи ми се обади по телефона и каза, че се отказва от националния отбор. Аз го казах това в интервю. Той ми се обади по телефона и ми каза: „Бате Любо, защо си казал, че се отказвам, трябваше да кажеш, че треньорът не ме иска или че съм контузен“. Предпочитам нещата да са точни и ясни“, отсече Любо Ганев. 

Автор: – Източник : https://bnr.bg/post/101985673/chetirima-voleibolisti-sa-otkazali-da-igraat-za-nacionalnia-ni-otbor

България без финалисти в микса на пистолет на СК по спортна стрелба

Двата български състава останаха извън битката за медалите на 10 метра пистолет за смесени отбори в първия ден от Световната купа по спортна стрелба в Баку, Азербайджан.Мирослава Минчева и Самуил Донков заеха 14-о място със сбор от 574 точки. Другият български дует Антоанета Костадинова и Кирил Киров записа същия актив и остана на 15-а позиция в квалификациите.Най-силен резултат в пресявките показа миксът на Турция Шимал Йълмъз и Исмаил Келеш с 585 точки.В събота предстои индивидуалното на 10 метра пистолет за мъже и жени с участието на четиримата българи.

Автор: – Източник : https://bnr.bg/post/101985677/balgaria-bez-finalisti-v-miksa-na-pistolet-na-sk-po-sportna-strelba