Meta увлонява служителите си, позволява им да кандидатстват за други позиции

Meta Platforms планира да свие разходите си с 10% през следващите месеци, като един от начините ще бъде чрез съкращения на служители. Това се случва, докато американският технологичен гигант се бори с голямата конкуренция, споделят източници на Wall Street Journal.
Компанията се разделя със служителите си и реорганизира част от отделите си, но предоставя и възможности на засегнатите кадри да кандидатстват за други позиции в организацията. Според източници, запознати с плановете се очаква се този ход да даде старта на по-сериозни съкращения.

Промените се случват седмици, след като ръководителите на Meta обсъдиха публично нуждата от замразяване привличането на кадри, но избягваха и въпроса за съкращения.
Говорителят на Meta Трейси Клейтън припомни изявлението на главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг от юли, в което той заяви, че компанията трябва да насочи ресурсите си към корпоративните си приоритети, докато натискът върху нея нараства. Meta блокира 7 организации, шпионирали 50 000 потребители
Клейтън отказва да разкрие колко служители са засегнати от решението, но по думите му, възможността да кандидатстват за друга позиция е шанс да останат в компанията. 
Базираната в Калифорния компания свива прогнозата за оперативните си разходи от третото тримесечие на 2021 г. В края на второто тримесечие на тази година Meta обяви, че има 85 553 служители, с 32% повече спрямо 2021 г.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Хакери източиха данните на 533 млн. души от Facebook
Facebook ще наеме 10 000 души от ЕС за изграждане на „метавселена“