Как да организираме търсенето на работа – полезно ръководство

Следете напредъка си
Трябва да проследите напредъка си, за да можете да общувате и проследяване ефективно. Организирането и на едно място на цялата информация за вашата кандидатура ще ви помогне много за това.
Запазете копие от всяка обява за работа, за която сте кандидатствали. Заедно с обявата, запазете копие от автобиографията, която сте използвали, заедно със съответната информация за контакт. Ето няколко идеи как можете да поддържате тази информация достъпна:

Запазете автобиографията и списъка с работни места в .doc и съхранявайте всичките си документи в папка „Търсене на работа“. Заглавете файловете си в компанията и позицията, за да можете лесно да ги търсите.
Отпечатайте документите и ги скрепете заедно.
Използвайте онлайн система за картотекиране с Google Suite, Evernote или Microsoft 365, за да имате достъп до вашите файлове отвсякъде.
Възползвайте се от възможността да научите нова система за управление на проекти онлайн. Има много безплатни опции и можете да придобиете съответни умения едновременно! Например, можете да използвате Асана за да направите проект за търсене на работа, сортирайте приложенията си по време или позиция и качете обявата за работа 

Ако сте поддържали информацията си организирана, проследяването ще бъде много лесно. Ще имате цялата необходима информация на една ръка разстояние!
Управлявайте времето си, създайте график и направете контролни списъци
Ефективното търсене на работа трябва да бъде като работен ден. Направете си график и се придържайте към него. Поставяне на цели.
Например, отделете три часа на ден за вашето търсене. Или кандидатствайте поне за15 работни места седмично. Поставянето на цели ще ви помогне да се придържате към ефективна стратегия. Също така ще ви помогне да запазите самодисциплина.
След като създадете дългосрочна стратегия, съсредоточете се върху днешния ден. Кои са най-важните неща, които трябва да направите днес, за да се доближите до целта си да намерите нова работа?
Един чудесен начин да организирате ежедневното си търсене на работа е с класически контролен списък.
Стартирайте всеки елемент за действие с глагол, за да увеличите производителността си.
Например:

Проверете правописа в автобиографията ми
Качете автобиографията ми за безплатен професионален преглед
Проучете 5 компании, за които бих искал да работя
Проследяване на заявлението от миналата седмица за компанията XYZ

Източник: nameri-rabota.com