Николай Събев се отказа от Народното събрание и напусна „Продължаваме промяната“

Бившият министър на транспорта Николай Събев се отказва от депутатското си място и напуска „Продължаваме промяната“, потвърдиха от партията.
Вчера стана ясно, че Събев е подал заявление в ЦИК, с което се отказва да бъде обявяван за народен представител. Той водеше листата на „Продължаваме промяната“ в Русе в изборите на 2 октомври.
Николай Събев, който е създател на куриерската фирма „Еконт“ и най-голям дарител на партията на Кирил Петков и Асен Василев, смята да се завърне към света на бизнеса. 
„Никога не съм искал да бъда професионален политик и сега смятам, че ще съм полезен в подобряването на бизнес средата повече, отколкото бих бил на политическата сцена“, посочва Събев. По думите му „политическият start-up вече е утвърдена партия и аз съм спокоен за бъдещето ѝ“.
„Продължаваме промяната“ изпраща двама депутати в парламента от русенския избирателен район. След оттеглянето на Събев, това ще бъдат Рена Стефанова и Димитър Недялков.
Николай Събев беше министър на транспорта в правителството на Кирил Петков, което дойде на власт през декември 2021 г. и беше свалено с вот на недоверие в края на юни 2022 г. По време на министерския си мандат той се прочу с опитите за радикални реформи и честата смяна на шефове в БДЖ. Промяната започва: Уволниха шефа на БДЖ
„Оставам част от отбора и съм насреща да помагам. Продължаваме промяната!“, завършва изявлението на Събев.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Сливат пътническите и товарни превози в Национална компания БДЖ
След само 3 месеца: Уволниха шефа на БДЖ Йордан Мирчев
БДЖ излезе на печалба за първи път от 10 години
КПКОНПИ разследва министъра на транспорта за конфликт на интереси