Българите все по-често купуват евтини имоти в Гърция

Българите са сред най-активните купувачи на имоти в Гърция. Българските граждани предпочитат жилища в северната част на страната, предимно в районите на Кавала и Халкидики. Все повече българи купуват ваканционни имоти в Гърция
Наблюдава се сериозно раздвижване на имотния пазар в цяла Гърция, както от чужденци, така и от гърци, които живеят в чужбина. Това съобщават гръцките агенции за недвижими имоти и брокерите на годишната конференция Prodexpo в Атина.
Най-желаните райони за покупка на имот са столицата Атина, Цикладските острови и на полуостров Халкидики. Средният бюджет на чуждестранните купувачи е около 170 000 евро, предават гръцки медии.
Българите търсят и инвестират в по-евтини имоти, ремонтират ги и ги използват както за почивка, така и за отдаване под наем. По-малка част от нашенците се насочват към вили на брега на морето или покупка на частни хотели. Българи дават луди пари за къщи в Гърция
Кои чужденци купуват най-много?

Най-активните инвеститори в имоти са германците, които купуват жилища предимно в континентална Гърция, особено в Солун и Халкидики.
Американците, някои от които са от гръцки произход, пък се насочват главно към скъпи ваканционни имоти в луксозни райони като Цикладските острови и южните предградия на Атина. Колко струват най-скъпите имоти в Гърция?
Все повече гърци, живеещи във Великобритания, искат да си купят жилище в центъра на Атина, северните и южните предградия и Цикладите.
Французите се интересуват от недвижими имоти на Цикладите, по-специално остров Парос и центъра на Атина.
За пръв път сред най-големите купувачи попадат и израелците, които имат интерес към жилища в центъра на Атина, северните и южните предградия и Цикладите. Те са привлечени от достъпните цени в страната – в Гърция 2-3 имота ще им струват колкото един в Израел, където е много по-скъпо. Географската близост също е фактор.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Имоти в Гърция: Къде е най-скъпо и къде е най-изгодно?
Коронавирусът донесе бум на имотите в Гърция
Жилищата в Гърция поскъпнаха рекордно