Младеж почина при пожар в изолатора на психиатрична болница: Омбудсманът настоява за специален надзор на разследването от прокуратурата

Младеж почина при пожар в изолатора на психиатричната болница в Ловеч. Той е бил наказан да лежи в изолатора 9 часа, 6 от тях завързан. Според …

Вечерен виц: Стар панелен хотел

Стар панелен хотел. Лежа си във ваната и чувам как отгоре се понасят бурни „Ах-ох стонове“. След минута – тишина. Без да се усетя взех, че извиках:
– И т’ва ли беше?
Отгоре, неистов женски смях и отговор:
– И аз съм в шок!
Мъжки глас:
– Абе я….

Гърция изгражда жп проект към България и Румъния

Гърция започна проект за изграждане на нова железопътна връзка към България и Румъния с цел е да се осъществи сигурна и бърза връзка за трансфер на стоки към Украйна, предаде БНР.
Гръцкият министър на транспорта пое инициатива за реализиране на проекта за жп линия, която да свързва пристанищата в Северна Гърция с България и Румъния, информират от министерството. Идеята е обсъдена от тримата премиери на неотдавнашната среща в Евксиноград, а основната идея е да се осигури път за трансфер на стоки от европейските страни до Украйна.

Снимка: iStock
Гръцкият министър е изпратил писмо до еврокомисаря по транспорта и до ресорните министри на България и Румъния.
В коментари медиите поясняват, че войната в Украйна е засегнала сериозно веригата за доставки. Новата жп връзка ще доведе до дивepcифиĸaция на маршрутите за превоз на стоки.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Cъpбия и Ceвepнa Maĸeдoния с първи общ европейски проект, включващ и Бългapия
Модерна система ще управлява влаковете
Ето кога България може да очаква нови влакове
Поръчките за нови влакове са ревизирани

ОББ изостря вниманието на потребителите към киберсигурността

Дигиталната трансформация на бизнеса и институциите все повече набира скорост. Неминуемо с това расте и броят на кибератаките, а финансовите измами в интернет и кражба на виртуална самоличност стават все по-заблуждаващи и професионално подготвяни. Обединена българска банка (ОББ), част от най-голямата финансова група у нас – KBC Group, напомня, че никога не изисква от клиентите си да предоставят онлайн лични данни като парола, имена, ЕГН, адрес, телефон и наличност по сметки. Потребителите трябва да бъдат бдителни и да проверяват пълното изписване на адресите на сайтове, към които биват насочени чрез линкове в имейли или SMS-и.

През октомври – Европейския месец на киберсигурността, ОББ реализира информационна кампания с цел да повиши дигиталната култура на ползвателите на онлайн финансови услуги, както и за да насочи вниманието към потенциални кибератаки и фишинг съобщения. Банката развива специализирана платформа за информираност по въпросите на онлайн сигурността – CyberStudy (https://cyberstudy.ubb.bg). Сайтът има за цел да даде полезна, подробна и практична информация със съвети за интернет безопасност на широката аудитория. Най-честите рискове от кибер измами и как клиентите да се предпазят от тях са описани на достъпен език. Специализираното съдържание е представено под формата на видеа и статии и предоставя възможност на потребителите да придобият по-висока дигитална култура. Експертите от банката регулярно обогатяват с ново и актуално съдържание.